Al patrulea duel dintre fin și naș. Unul se laudă cu opt meciuri din opt fără eșec, iar altul, cu ultimele șapte – la fel! Măldărășanu vs Nae Constantin, un meci de 1X (Hermannstadt), ca până acum, sau de 2 (Petrolul), azi?

Dragos Trestioreanu -

Al patrulea duel dintre fin și naș. Unul se laudă cu opt meciuri din opt fără eșec, iar altul, cu ultimele șapte – la fel! Măldărășanu vs Nae Constantin, un meci de 1X (Hermannstadt), ca până acum, sau de 2 (Petrolul), azi?

Astăzi, 10 septembrie 2022, pentru a treia oară pe arena de la Mediaș, finul (Marius Mădărășanu; foto jos, în stânga, alături de observatorul ploieștean Răzvan Achimescu, în urmă cu o săptămână), cu FC Hermannstadt Sibiu, îl va înfrunta pe naș (Nae Constantin; foto sus), cu FC Petrolul Ploiești. Primul duel s-a consemnat în sezonul regular al ediției trecute de campionat a Ligii a II-a, atunci când, în Ardeal, „lupii” au suferit al doilea eșec din acea fază a competiției. Al doilea a fost pe arena Ilie Oană, în turul play-off-ului, și s-a încheiat cu o remiză albă, 0-0, una de luptă. Iar ultimul, tot la Mediaș, în retur, atunci când s-a terminat 1-1, egalarea semnată de Seto Takayuki deschizând, de fapt, ceva mai larg poarta către cel dintâi eșalon. Cea pe care au intrat, ulterior găzarilor, și gazdele de-atunci ale acestora. Urmează, azi, de la 15.00, în transmisia live a posturilor Digisport, Orangesport și Primasport, a patra confruntare directă.

Deși se cunosc bine de tot, întotdeauna Marius și Nae își pot pregăti câte o surpriză! De dorit pentru fanii Petrolului ar fi ca nașul să vină cu aceasta pe terenul defunctei Gaz Metan și să-i fie… naș, astfel, și finului, nu numai altora din campionat! Chiar dacă Nae Constantin a recunoscut, la ultima conferință de presă de dinaintea plecării spre „locul faptei”, că nu îl miră deloc bilanțul excelent al finului său din Superligă, la cârma Hermannstadtului. Iar asta deoarece îi știe munca, pasiunea și ambiția. Tot așa cum știe și echipa sibienilor, una omogenă, cu doar două pierderi din primul „11” față de sezonul trecut. Evident, odată cu rezilierea ceva mai recentă a contractului de către portarul bulgar Plamen Iliev, ajuns apoi la „U” Cluj, a treia promovată din vară, și sfârșitul împrumutului fundașului dreapta Alexandru Pantea, de la FCSB. Fapt pentru care ar fi de anticipat că Măldărășanu va apela la următorii jucători: Muțiu – Butean, Antoche, Stoica, Opruț – Biceanu, Sota, Alhassan – Petrescu (cpt), Paraschiv, Oroian/Uțiu, Bejan, Issah, Răuță, Năsătăsie, Medina, Popescu, Hora și Buhăcianu, ca rezerve. După cum se observă, Muțiu i-a luat locul între buturi fostului titular ajuns la… ex-echipa lui, Butean a dat CFR-ul pe Hermannstadt, un petrolist din L2, Antoche, a devenit titular, luându-i locul lui Bejan, Sota și Alhassan au rămas pe loc, deși ar fi vrut să plece din cauza marasmului financiar, la fel ca și golgheterul Paraschiv, o țintă ratată și în vara trecută, și în iarnă, o repet, de către FC Petrolul.

La rândul lui, „Godfather” – așa cum îl numește plastic, cu diferite sensuri, talentatul creator Ionuț Cărbureanu pe Nae Constantin – este posibil să răspundă astfel: Vâlceanu – Meijers (foto mijloc, jos), Tamaș, Huja – Borța, Seto, Jair, Țicu (cpt) – Grozav, Irobiso, Manzala. În condițiile în care Cioiu a fost mai în scădere de formă, iar Bratu e încă prea crud pentru Superligă, nu cred că ar mira pe cineva dacă tehnicianul l-ar muta pe Gicu de pe stânga pe dreapta și l-ar titulariza pe Manzala în locul lui, francezo-congolezul fiind pus la punct acum cu pregătirea fizică. În lot, ca bun de joc, a revenit Ivanovski, după ce a stat în tribună la jocul contra FC Botoșani, din etapa trecută, în urmă cumulului de cartonașe din jocul împotriva Chindiei. După cum a anunțat www.fcpetrolul.ro, nu există azi nicio absență în efectiv, astfel încât rezervele trecute în raport ar putea fi portarul Moroz și jucătorii de câmp Pashov, Horj, Velisar, Cebotaru, Dumitriu, Tucaliuc, Măzărache și Ivanovski. Însă, evident, fiecare dintre tehnicieni poate veni cu vreo „găselniță”, prin care să-și surprindă oponentul din acest meci. Bine este că Petrolul are tot lotul apt de joc și, drept urmare, Nae Constantin își va putea dovedi inspirația în ceea ce-i privește pe cei 20 care vor fi înscriși pe „foaie”.

Unul dintre meciurile importante ale etapei a X-a a turului Superligii a fost încredințat unei brigăzi formate din centralul George Cătălin Găman (Craiova), la al doilea meci în care o „fluieră” pe Petrolul în nouă runde, asistenții Alexandru Cerei (Cluj) și Daniel Mitruți, tot din Craiova, plus rezerva Andrei Antonie (București), și el a doua oară în această postură la o partidă a „lupilor”. În camera VAR vor fi arbitrul Kovacs Szbaolcs (Carei), fratele mai mic al lui Kovacs Istvan, respectiv asistentul George Florin Neacșu (Câmpulung Muscel). Cu ochii pe brigadă va sta un fost central de prim eșalon, Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea), cel care este președintele AJF Vâlcea. Ca delegat de joc a fost desemnat Cătălin Popa (Vaslui). FC Hermannstadt (locul 4, cu 16 puncte) are de disputat și o restanță contra CFR Cluj tot la Mediaș, care a fost programată de LPF pentru miercuri, 30 noiembrie, ora 19:00. În schimb, FC Petrolul este la zi, ca să zic așa, fără vreun meci nedisputat adică, are 17 puncte și este a treia din ierarhie.

 Foto: www.fcpetrolul.ro, Ionuț CĂRBUREANU și Facebook Răzvan Achimescu