Încă o motivație actuală pentru Petrolul să atace serios promovarea în vară. Constantin Budescu promite să redevină, după 11 ani, „lup” de nădejde, dar… numai în primul eșalon!

Dragos Trestioreanu -

Încă o motivație actuală pentru Petrolul să atace serios promovarea în vară. Constantin Budescu promite să redevină, după 11 ani, „lup” de nădejde, dar… numai în primul eșalon!

Asaltat de patronul echipei FCSB, liderul la zi al clasamentului Ligii 1 de fotbal și echipa pentru care… nu există lege ce nu poate să fie încălcată (vezi întoarcerea dintr- zonă galbenă, fără a fi nevoită să intre în carantină!!!), un  internațional originar din județul Ialomița, dar devenit ploieștean și prahovean prin căsătorie, respectiv domiciliu, Constantin Budescu (foto sus, pe vremea când era la SC FC Petrolul, și în text, în echipamentul Astrei Giurgiu, în duel cu fostul petrolist David Derlis Meza Colli, actual echipier al lui FC Argeș), ar fi fost auzit că, la vârsta lui, de aproape 32 de ani, se gândește mai degrabă să revină la Petrolul, club de la care a fost vândut în urmă cu circa 11 ani la Astra Ploiești (așa era atunci), decât să se întoarcă la clubul bucureștean cu sediul în Berceni!

Budescu are însă o singură condiție, sine qua non, de a se transfera, ca fotbalist liber de contract de la vară, la Petrolul: „lupii” să promoveze obligatoriu, la finele acestei ediții de campionat, pe prima scenă fotbalistică a țării! Asta mai ales că, indiferent la ce echipă a mai jucat, după plecarea de la SC FC Petrolul de fapt, a făcut-o numai la cel dintâi eșalon și se simte încă în stare să evolueze cu succes la același nivel: Astra Giurgiu, FCSB, ambele în România, sau Al-Shabab, în Arabia Saudită. Dorința lui „Budi” de a redeveni „lup” se spune că ar fi fost reconfirmată în cantonamentul Astrei, acolo unde „dracii negri” se află înaintea partidei de vineri, 15 ianuarie 2021, de pe „Arena Națională”, cu… FCSB! Să-i fi trezit trecerea fostului său coechipier ploieștean Romario Moise la Petrolul nostalgii față de vremurile de altădată de pe vechiul „Ilie Oană”? Vom vedea dacă, foști colegi, mulți ani, la Astra, Constantin Budescu îl va urma pe pe Costel Lazăr, acesta urmând să-și facă o datorie de onoare din a-l „recupera” pe super talentatul fotbalist! O țintă de mare preț!

Foto: www.liga2.prosport.ro și www.fcpetrolul.ro