Încă o semifinală pentru Bogdan. A câștigat un duel al… Anelor, l-a pierdut pe al doilea, dar a urcat pe 66 WTA Ranking Live!

Dragos Trestioreanu -

Încă o semifinală pentru Bogdan. A câștigat un duel al… Anelor, l-a pierdut pe al doilea, dar a urcat pe 66 WTA Ranking Live!

După ce a eliminat o americancă mult mai bine plasată în WTA Ranking, Danielle Rose Collins, la turneul, de pe hard, de la Monterrey, în Mexic, și a jucat una dintre semifinalele de acolo, cu Garbine Muguruza (Spania), cea care a și câștigat competiția, sinăianca Ana Bogdan a urcat în ierarhia mondială până pe poziția a 76-a. Imediat după terminarea întrecerilor de la Monterrey, Ana a zburat spre Bogota, pentru a participa la un alt turneu, cel din capitala Columbiei. Acolo a fost un adevărat thriller, ploile torențiale împiedicând desfășurarea unui program normal, jucându-se pe zgură. Cum am scris, în primul tur, prahoveanca a trecut ușor în primul set de localnica Mariana Duque-Marino, scor: 6-1, însă al doilea act și l-a adjudecat după ce-a muncit din greu: 7-6 (7-2).

În faza următoare, ea a avut parte de un duel al… An(n)elor, jucând împotriva unei rusoaice de pe locul 115 WTA, Anna Blinkova. A fost o copie în oglindă a meciului din primul tur, soția președintelui Federației Române de Automobilism Sportiv, Norris Măgeanu, începând slab, de data aceasta, și trezindu-se că rusoaica nu a mai putut fi prinsă și a câștigat primul set cu… 6-1! În al doilea, Ana Bogdan Măgeanu a transpirat serios și a evitat astfel mingi de meci, reușind să ducă, apoi, întâlnirea în decisiv, după un plin de emoții 7-6 (10-8). Însă, setul al treilea, implicit și meciul, avea să-l termine abia a… doua zi, când s-a impus cu 6-4 și 2-1, tot ploaia fiind de vină! Numai că, pentru a nu se mai da peste cap programul, din cauza mutiplelor amânări, Bogdan a fost obligată să dispute meciul din turul trei în aceeași zi cu… ultimul set al partidei cu Blinkova!

Adversară i-a fost o tenismenă din Chile, Daniela Seguel (191 WTA), de numele căreia se leagă un eveniment tragic petrecut pe un teren de tenis, la data de 26 noiembrie 2016. Astfel, la un meci al ei, tatăl – aflat la fața locului – a suferit un atac de cord și nu a mai putut fi salvat! Acum, la Bogota, Daniela furnizase cea mai mare surpriză, eliminând-o pe principala favorită, germana Tatjana Maria (62 WTA), cu 6-3; 6-1, însă nu i-a rezistat deloc, apoi, fostei schioare din Sinaia, de care a fost învinsă cu un dublu 6-1! Ca urmare a acestui succes, Ana Bogdan s-a calificat în a doua semifinală consecutivă și a primit 60 de puncte în ierarhia WTA, fiind sigură de poziția 71 în acest clasament, una ce putea fi îmbunătățită după meciul cu slovaca din Kosice, Anna Karolina Schmiedlova. Nota bene, o jucătoare mai slab plasată în ierarhia sus-menționată. Numai că, jucând a doua zi după o parte din setul al treilea cu Anna Blinkova și, respectiv, cele două cu Daniela Seguel, românca nu a mai rezistat fizic și s-a recunoscut învinsă în fața câștigătoarei ediției din 2015 a turneului din România, BRD Bucharest Open. Schmiedlova a reușit să câștige în două seturi, 6-3; 6-2, și va juca finala turneului din categoria International, „Claro Open Colsanitas”, cu o altă tenismenă mai slab clasată decât prahoveanca, Lara Arruabarrena, din Spania, ultimult act al turneului columbian urmând a debuta la ora 1.00, în noaptea de duminică spre luni.

În urma evoluției sale apreciate de la Bogota, Ana Bogdan Măgeanu s-a ales cu 110 puncte WTA și cu suma de 11.500 de dolari. Până luni, ea va staționa pe cea mai bună poziție ocupată în toată cariera: 66. Rămâne de văzut cu ce rezultat se va încheia finala Openului din America de Sud. Oricum, în 2018, sinăianca polisportivă s-a descătușat total, odată cu intrarea în Top 100, și tot urcă, astfel că numărul autohtonelor sporește, România putând avea un team tot mai puternic de FedCup!

Foto: www.digisport.ro și www.tenisite.info