Încă puțin și va începe regalul fotbalului de pe mapamond. Elevi ploieșteni au… prefațat Cupa Mondială din Rusia!

Dragos Trestioreanu -

Încă puțin și va începe regalul fotbalului de pe mapamond. Elevi ploieșteni au… prefațat Cupa Mondială din Rusia!

Mai este foarte puțin și se va auzi primul fluier de la Cupa Mondială de fotbal din Rusia, eveniment actual de mare notorietate pe mapamond, asupra căruia și www.gazetaph.ro se va apleca de astăzi, 14 iunie 2018, și până pe 15 iulie, ziua finalei care se va desfășura pe arena Lujniki, din Moscova. Adică, tot acolo unde va și debuta competiția, astăzi, de la 18.00 (ora României), echipei țării gazde, Federația Rusă, și celei exotice a Arabiei Saudite revenindu-le onoarea de a da drumul la treabă!

După Jocurile Olimpice, Campionatul Mondial de fotbal este întrecerea cea mai urmărită din toată lumea, simpatizanții așa-numitului sport rege tăindu-și partea leului, pe mapamond, JO fiind atracția atât a lor, cât și, în plus, a celor ce iubesc și alte discipline sportive sau doar pe acelea! Rusia promite a oferi o Cupă Mondială cât mai atractivă, iar fanii să se bucure de meciuri minunate și să fie în deplină siguranță pe stadioane și în afara acestora. Asta rămâne însă de văzut.

Capitala Federației Ruse este pregătită de marele debut, celebrul fost portar al echipei naționale a Spaniei, actual goal-keeper al lui FC Porto, cel care s-a afișat într-un costum superb de culoare închisă, cu o cravată la fel, și asortat cu o cămașă albă, a prezentat trofeul, împreună cu un manechin celebru autohton. Și alți foști sau actuali mari fotbaliști se află la Moscova, invitați la marele „turnir”, doar fostul uriaș atacant Edson Arantes do Nascimento, alias Pele, lipsind din capitala Rusiei, din cauza unor probleme serioase de ordin medical.

În Săptămâna Altfel, elevi de la o unitate școlară ploieșteană,  Liceul tehnologic, administrativ și de servicii Victor Slăvescu, din clasa dirigintei Elisabeta Toma, soția șefului departamentului sport de la cotidianul Libertatea, Mihai Toma, fiind o mare iubitoare de sport, în general, și fotbal, în special, au prefațat prin desene, prezentate într-un cadru original, apropiatul pe-atunci Campionat Mondial din Rusia. În prezența profesoarei lor de franceză, totodată și o mare fană a Petrolului, elevii ploieșteni și-au prezentat creațiile legate de fiecare grupă de la Cupa Mondială.

Astfel încât, în absența naționalei țării lor, adolesecenții ploieșteni au reușit să atragă atenția prin desenele lor originale și, totodată, atractive. A fost o prefațare absolut superbă a marii competiții la care s-au aliniat nu mai puțin de 32 de prime reprezentative de pe tot globul. Pentru prima oară, poate sugerând și marasmul valoric din Liga 1 din România, doar un singur combatant din aceasta se află acum în Rusia, la Campionatul Mondial. Este vorba despre portarul selecționatei statului Panama și al lui Dinamo București, Jaime Penedo. În rest, fotbaliști celebri, marea majoritatea de la naționale din campionatele europene tari, dar și tineri care visează să aibă într-o zi în… traistă bastonul de mareșal!

Printre marile favorite la cucerirea superbului trofeu prezentat, după cum am scris mai sus, de Iker Casillas și de manechinul rus, se află Germania, Franța, Spania, Argentina, Anglia, dar nu numai. Evident, vor exista și selecționate surpriză, urmând să le descoperim pe acestea de-a lungul unei luni și o zi de meciuri de la Cupa Mondială din Rusia. Vă vom ține la curent, zilnic, cu știri și mini-cronici ale meciurilor de acolo. Fiți, deci, cu ochii pe www.gazetaph.ro!

Foto: www.prosport.ro