Încă un deces al unui pacient Covid, al şaptelea din Prahova, s-a petrecut ieri

Daniel Dimache -

Încă un deces al unui pacient Covid, al şaptelea din Prahova, s-a petrecut ieri

La nivelul județului Prahova, în data de 16 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1176 de persoane aflate în izolare la domiciliu. 69 de persoane au ieșit de sub această măsură, în ultimele 24 de ore, și au intrat alte 209. În carantină instituționalizată se află 27 de cetățeni.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 176 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, iar dintre acestea șapte au decedat și 103 au fost declarate vindecate și externate. Decesul numărul şapte, al unui bărbat în vârstă de 73 de ani, cu afecţiuni multiple, s-a petrecut luni, 15 iunie.

Dintre pacienții confirmați cu COVID-19, șase sunt internați la secțiile de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Municipal Câmpina și Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța public și alte misiuni impuse de contextul actual.

Astfel, pe parcursul zilei de 15 iunie 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate două societăți comerciale. De asemenea, au fost efectuate verificări la 1403 de personae dintre cele care se aflau în izolare la domiciliu.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 7 sancțiuni, în valoare de 3900 lei.

 

Documentele oficiale emise la nivel național în contextual pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea Hotărâri și legislație.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în material prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA

16 IUNIE 2020

 

(Fotografie cu caracter ilustrativ)