Încă un transfer de baschetbalist român înalt, la CSM Ploiești: a venit și timișoreanul George Toth

Dragos Trestioreanu -

Încă un transfer de baschetbalist român înalt, la CSM Ploiești: a venit și timișoreanul George Toth

După ce președintele onorific al secției de baschet de la CSM Ploiești, Cătălin Burlacu, a semnat și un contract de jucător, el fiind un specialist al poziției 4, la 24 de ore și-a pus apostila pe un angajament tot cu clubul sportiv al municipalității un alt jucător român înalt. George Toth (foto; www.csmploiesti.roeste un bănățean, fost la BC Timișoara, evoluează pe poziția 5, cea de pivot pe înțelesul tuturor, are 2,12 metri și este în vârstă de 23 de ani.

În cele cinci campionate și Cupe ale României disputate în echipamentul uneia dintre formațiile din orașul de pe malurile Begăi, Toth a fost antrenat, printre alții, și de Dragan Petricevic, tehnicianul care a bifat primul trofeu din bogata vitrină a defunctei CSU Asesoft Ploiești, cel al Cupei României. Dar, Toth a mai fost pregătit, la BC Timișoara, și de un alt ex-iugoslav, Predrag Badnjarevic, înțelegând, deci, cum este cu școala sârbă de baschet.

George Toth a făcut parte din efectivul echipei timișorene în finala pierdută la zero cu mai sus-amintita CSU Asesoft, însă a cucerit și un trofeu cu aceasta, cel al competiției KO, în anul 2015. S-a remarcat și în echipa națională universitară a României, în care a fost coechipier cu Adrian Movileanu și Vlad Dumitrescu, actualii colegi de echipă ai săi, cifrele statistice ale sale crescând de la sezon la sezon. În concluzie, un al doilea transfer bun pentru campionatul de debut al CSM-ului în Liga Națională de baschet masculin. Urmează străinii. Puțintică răbdare, deci!