Încă unul și… jos cortina! FC Petrolul – AFC Astra 2, ultima reprezentație locală pe „Ilie Oană” din 2017

Dragos Trestioreanu -

Încă unul și… jos cortina! FC Petrolul – AFC Astra 2, ultima reprezentație locală pe „Ilie Oană” din 2017

Astăzi, 11 noiembrie 2017, de la ora 19.15, pe arena Ilie Oană, colectivul tehnic al FC Petrolul Ploiești va aborda derbiul local al campionatului Seriei a III-a din Liga a III-a, contra Astrei 2, „satelitul” fostei campioane din Giurgiu, cu următorul lot de 18 jucători: Mirel Bolboașă și Ionuț Marinică (portari), Răzvan Catană, Alberto Olaru, Jean Prunescu, Gabriel Frîncu, Mihai Velisar, Marius Chindriș, Paul Antoche, Claudiu Tudor, Alexandru Puchea, Nini Popescu, Cosmin Lambru, Alexandru Ciocâlteu, Alexandru Saim Tudor, Tiberiu Nițescu, Sergiu Arnăutu și Roland Stănescu (jucători de câmp). Cu ce rezultat vom afla în jurul orei 21.00, atunci când se va fluiera finalul derbiului local și se va trage cortina pe „Ilie Oană”, în 2017, pentru Petrolul, dar fiecare dintre combatante mai au câte o partidă de bifat, la sfârșitul turului. Petroliștii la Popești Leordeni, iar „astriștii mici”, acasă, cu AFCM Alexandria.

După cum se observă, față de deplasarea precedentă de la Mioveni, pentru disputa cu CS 2, s-a procedat la o singură modificare în efectivul găzarilor. Mai precis, Prunescu i-a luat locul lui Vintilă. A sărit, deci, din schemă o rezervă de profil ofensiv și a intrat un om de bază din apărare, recuperat pe deplin după o miozită de efort cu edem. Este evident că, în condițiile în care contracandidata la promovare, mai sus-numita trupă teleromăneană, a câștigat ultimul său meci de pe teren propiru din acest an, 4-0 cu CS Mioveni  2, și a redus astfel defecitul de puncte la doar unul, „galben-albaștrii” nu vor avea drept țintă decât obținerea unei noi victorii. Adică, așa cum s-a întâmplat adesea în acest tur de campionat. Dacă își vor adjudeca derbiul local cu AFC Astra 2, Claudiu Tudor & Co. vor termina pe primul loc prima jumătate a întrecerilor. Unui succes anticipat în Ilfov, runda viitoare, dacă i se va asocia o remiză sau, nu mai vorbesc, o victorie a gazdelor, în confruntarea dintre Astra 2 și Alexandria, atunci „lupii” vor avea liniștea de a aborda returul cu un ecart destul de consistent față de contracandidată.

Totuși, formație tânără și ambițioasă, neavând ce pierde, Astra 2 nu trebuie tratată la preț de matineu. Nu numai poziția actuală, a patra în clasamentul Seriei a III-a, a formației pregătite de către un trio ex-petrolist – Marius Măldărășanu, Laurențiu Costache și Florentin Rădulescu – trebuie să fie luată în serios, ci și ambiția tinerilor din lot de a-l convinge pe Edi Iordănescu, antrenorul principal al Astrei, că merită să aibă ochii și pentru ei. Cu Vâlceanu și Chipirliu, fotbaliști care au prins minute în Liga 1, primul mai multe, cu Chiriac, internațional de juniori, cu Pahonțu, un căpitan din propria pepinieră, cu Culda, adus de la Alba Iulia, dar și cu alți jucători, Măldărășanu poate pune probleme pe arena cea mai mare din Ploiești. Însă, cu un plus de experiență competițională și cu un lot echilibrat valoric, este clar că FC Petrolul este favorita derbiului local, mai ales că acesta se va desfășura pe „iarba verde de acasă”!

Bizar, deși la meciuri cu adversari mult mai slab cotați, și clasați atunci, Comisia Centrală de Arbitri a delegat chiar și centrali din lotul Ligii 1, Cătălin Popa, din Pitești, la Buftea, în meciul cu CS Tunari, și Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea), la disputa de la Roșiorii de Vede, cu Sporting, de data aceasta, când vor combate prima poziție cu cea de-a patra, a fost trimis un trio… „de la mama dracului”, din efectivul celui de-al treilea eșalon. Unul alcătuit din centralul Alexandru Bălan (Deva) și asistenții Alexandru Ioan Corb (Satu Mare) și Ionuț Răzvan Soponar, din Baia Mare! Interesant este că, pentru a-i cataloga, a fost ales un fost arbitru-asistent de Liga 1, ex-purtător de ecuson FIFA, unul dintre cei mai buni tușieri din țară, piteșteanul Eduard Dumitrescu. Sever examinator! Căci o fi vorba despre vreun… examen al celor trei de mai sus, de ce nu? Tot cu nume este și observatorul de joc, Dan Ionescu, din București, ani buni membru cu funcții în FRF, având competențe și o experiență mare în sectorul juvenil.

Foto: www.sportspictures.eu, www.fcpetrolul.ro și www.ziarulprahova.ro