Incendiatorul casei de schimb valutar din Ploiești, un egiptean, a fost arestat

Daniel Dimache -

Incendiatorul casei de schimb valutar din Ploiești, un egiptean, a fost arestat
Uita-te la acest video pe YouTube.

La data de 22 decembrie a.c., în jurul orei 11:40, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că are loc un incendiu la o casă de schimb valutar din municipiul Ploiești.
Polițiștii s-au deplasat la fața locului, stabilind că cele sesizate se confirmă, efectuând cercetări pentru stabilirea situație de fapt, identificării autorului și tragerii la răspundere penală a autorului.
Din primele date a rezultat faptul că o persoană nemulțumită ar fi aruncat cu o sticlă ce conținea lichid inflamabil și ar fi aprins cu o brichetă conținutul, după care a fugit.
În cauză s-au efectuat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere și tentativă de tâlhărie.
Polițiștii au identificat și depistat persoana bănuită de săvârșirea infracțiunii, respectiv un bărbat de 42 de ani, cetățean egiptean. În urma probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore iar în data de 4 ianuarie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile ca urmare a propunerii procurorului de caz.

În fimagine, egipteanul surprins pe camerele unei stații de carburanți din municipiu, unde s-a deplasat cu puțin timp înainte de atac, pentru a se aproviziona cu carburantul folosit pentru incendierea casei de schimb valutar.