Gazeta de Prahova

Incendii de vegetație pe zeci de hectare în tot județul

Fără categorie

Daniel Dimache

Apropierea curățeniei de primăvară, care coincide cu o perioadă îndelungată de vânt puternic, genereayă în tot județul zilnic, zeci de incendii de vegetație. Oamenii dau foc resturilor vegetale fără să supravegheze flacăra și să-și ia cele mai elementare măsuri de prevenire a incendiilor.

Ziua de astăzi a început, la orele dimineții, cu un incendiu de vegetație uscată întins pe o suprafață de circa 60 de hectare, în comuna Jugureni (imagini), care le-a dat destule bătăi de cap pompierilor. Aceștia au rezolvat însă situația.

Au urmat și alte incendii de vegetație uscată, la Blejoi, Breaza, Boldești-Scăeni, Predeal-Sărari, Bărcănești, Balta-Doamnei, înregistrate până la orele amiezii. Incendiile au fost stinse de pompieri, cu eforturi, cheltuială, riscuri asumate.

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline