Incendii în Urlaţi şi Măneciu

Mihai Ciobanu -

Incendii în Urlaţi şi Măneciu

BULETIN INFORMATIV

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au fost solicitate să intervină pentru gestionarea următoarelor evenimente:

 

  • 04.2015, ora 23:19 – incendiu casă particulară

            În comuna Măneciu, sat Bodeni, echipajele de pompieri au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară.

            Au ars:aproximativ 180 mp acoperiș astereală lemn cu învelitoare tablă, bunuri de uz casnic, 3 tone furaje și 5 mc lemn de foc.

            Cauza probabilă: scurtcircuit electric – tablou de distribuție cu defecțiuni, neizolat corespunzător sau suprasolicitat.

 

  • 04.2015, ora 14:42 – transport persoană supraponderală

            În municipiul Ploiești, str. Constantin Brezeanu, echipajele de pompieri au intervenit pentru a transporta un bărbat, în vărstă de 82 de ani, cunoscut cu probleme medicale, din apartament la ambulanța SAJ Prahova.

 

  • 04.2015, ora 12:33 – incendiu coș de fum

            În comuna Albești Paleologu, sat Albești Muru, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară.

            A ars funinginea depozitată pe pereții interiori ai coșului de fum.

            Cauza probabilă: jar sau scântei – mijloc de încălzire locală nesupravegheat ori supraîncălzit.

 

  • 04.2015, ora 17:21 – incendiu casă particulară

            În localitatea Urlați, strada Mărunțiș, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară.

            Au ars:aproximativ 80 mp acoperiș astereală lemn cu învelitoare tablă și obiecte de mobilier.

            Cauza probabilă: flacără – aparat de gătit nesupravegheat ori supraîncălzit.

 

 

Echipajele SMURD au intervenit în 32 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.