Incendii în Vărbilău, Târgşoru Vechi şi Ceptura

Redactia -

Incendii în Vărbilău, Târgşoru Vechi şi Ceptura

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au fost solicitate să intervină pentru gestionarea următoarelor evenimente:

22.02.2016, ora 11:46 – incendiu pubele de plastic și vegetație uscată
În comuna Valea Călugărească, Str. Arva – stația de epurare, nr.101F, echipajele de pompieri au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetație uscată propagat la un depozit de pubele din material plastic.
Au ars aprox. 3000 de pubele din plastic și vegetaţia uscată pe o suprafaţă totală de aproximativ 3,5 ha. S-au deteriorat cca. 600 de pubele precum și instalația electrică din interior a stației de epurare.
Cauza probabilă: fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.

22.02.2016, ora 12:43 – incendiu garaj
În comuna Vărbilău, satul Vărbilău, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un garaj.
Au ars acoperișul și pereții garajului pe o suprafață totală de aprox. 23 m.p.
Cauza probabilă: scântei mecanice produse în urma lucrului cu flexul.

22.02.2016, ora 16:20 – incendiu clădire dezafectată
În comuna Târgșoru Vechi, Str. Crângului, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un imobil dezafectat..
Au ars grinzile și astereala de lemn a acoperișului pe o suprafaţă totală de aproximativ 115 ha. Cauza probabilă: folosirea intenționată a focului pentru a genera incendiul.

22.02.2016, ora 11:46 – incendiu de vegetație uscată
În comuna Ceptura, sat Rotari, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetație uscată.
A ars vegetație uscată pe o suprafață de aprox. 6 ha.
Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spații deschise.

22.02.2016, ora 18:20 – incendiu de vegetație uscată
În comuna Jugureni, sat Băile Boboci, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetație uscată.
A ars vegetație uscată pe o suprafață de aprox. 500 mp.
Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spații deschise.