Incendii la case şi autoturisme, stinse de pompierii prahoveni

Redactia -

Incendii la case şi autoturisme, stinse de pompierii prahoveni

În ultimele 72 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au fost solicitate să intervină pentru gestionarea următoarelor evenimente:

 

            În municipiul Ploieşti, strada Anotimpului, echipajele de pompieri au acţionat pentru deblocarea uşii unui imobil. Proprietarul, în vârstă de 73 de ani, a fost gasit căzut în sufragerie şi a fost predat unui echipaj SAJ Prahova .

 

În localitatea Blejoi, sat Ţânţăreni, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism.

            Au ars: componente din cauciuc şi PVC şi a fost deteriorată tapiţeria.

            Cauza probabilă: scurtcircuit electric – cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.

 

În municipiul Câmpina, strada Mihai Eminescu, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o ghenă de gunoi.

            Au ars: aproximativ 100 kg gunoi menajer.

            Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii deschise.

 

            În localitatea Mizil, strada Spiru Haret, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară.

            A ars acoperişul construit din astereală lemn pe o suprafaţă de aproximativ 3 mp.

            Cauza probabilă: efect termic– coş de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile.

           

            Echipa pirotehnică a inspectoratului s-a deplasat în localitatea Buşteni pentru identificarea,ridicarea, transportul şi depozitarea unui proiectil exploziv cal. 150 mm.

 

 

 

  1. În localitatea Berceni – Centura de Est, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism.

            A ars autoturismul în proporţie de 90%.

            Cauza probabilă: scurtcircuit electric – cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.

 

            În localitatea Urlaţi, strada Chelba, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară.

            Au ars: acoperişul construit din astereală lemn pe o suprafaţă de aproximativ 15 mp.

            Cauza probabilă: jar sau scântei – coş de fum deteriorat.

 

            În comuna Măgurele, sat Măgurele, echipajele de pompieri au acţionat cu mijloace de primă intervenţie pentru a salva un animal (cal) căzut într-un canal cu adâncimea de aproximativ 2,5 m.

 

            În municipiul Ploieşti, strada Cameliei, echipajele de pompieri au intervenit pentru a transporta o femeie, în vârstă de 76 de ani, din locuinţă la ambulanţa SAJ Prahova.

 

            În comuna Dumbrăveşti, sat Mălăieştii de Jos, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară.

            Au ars: acoperişul construit din astereală lemn pe o suprafaţă de aproximativ 6 mp.

            Cauza probabilă: efect termic – coş de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile.

 

            În comuna Măneciu, sat Măneciu Pământeni, echipajele de pompieri au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară.

            Au ars: acoperişul construit din astereală lemn pe o suprafaţă de aproximativ 120 mp, obiecte de mobilier, aparatură electronică şi aproximativ 3 tone de fân.

            Cauza probabilă: jar sau scântei – coş de fum necurăţat de funingine.

 

            În localitatea Urlaţi, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară.

            Au ars: mobilierul aferent unei camere de locuit şi aparatura electronică.

            Cauza probabilă: jar sau scântei – jar căzut din sistemele de încălzit.

 

 

 

  1. Echipajele SMURD au intervenit în 70 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.                                                                                                                                              

                                                                                         Compartimentul Informare şi Relaţii Publice