Incendii în Ploieşti şi Câmpina

Redactia -

Incendii în Ploieşti şi Câmpina

 

Luni, în jurul orei 10.11, în urma unui apel primit prin sistemul unic 112, Detaşamentul 1 de Pompieri Ploieşti a fost mobilizat în municipiul Ploieşti, pe strada Padina pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un apartament.La sosirea pompierilor militari, flăcările se manifestau la o maşină de spălat. Forţele de intervenţie au acţionat cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului şi protecţia întregului imobil, operaţiunea de stingere fiind finalizată în jurul orei 10.30.Ca urmare a producerii evenimentului, din cauza cantităţii mare de fum degajată, s-a degradat zugrăveala din baie.

Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric, respectiv un aparat electrocasnic lăsat sub tensiune.

***

Luni, 13 iunie a.c., în jurul orei 16.38, Detaşamentul de Pompieri Câmpina a fost alertat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un fast-food, din municipiul Câmpina, strada Dr. Toma Ionescu.

La locul indicat de apelantul numărului unic 112 s-au deplasat cu operativitate, 7 pompieri militari care au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea incendiului care se manifesta în interiorul construcţiei, la sistemul de ventilaţie şi tubulatura aferentă. Operaţiunea de stingere a fost finalizată în jurul orei 17.00, echipajele de pompieri reuşind să împiedice propagarea flăcărilor la întreaga construcţie.

Ca urmare a producerii evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o un sistem de încălzire defect, neizolat termic corespunzător, a ars un aparat de ventilaţie.

Foto ilustrativ