Incendiu cu repetiție pe strada Izvoare din Ploiești

Daniel Dimache -

Incendiu cu repetiție pe strada Izvoare din Ploiești

Exact la proprietatea unde cu ceva vreme în urmă un incendiu mistuia maghernița aflată la adresa Izvoare, nr. 61 și se întindea la cinci case din vecinătate, aseară, în jurul orei 18.30 a izbucnit o nouă vâlvătaie. În aceleași condiții ca și în ziua fatidică de 30 decembrie 2016, la care am făcut referire.

Cele două bătrâne, moștenitoare împreună cu alte rude ale proprietății de unde pleacă focul, și-au refăcut între timp baraca și, la fel, au improvizat o sobă pentru a se adăposti împreună cu cei câțiva zeci de câini pe care îi cresc acolo, spre revolta vecinilor, care au înștiințat în nenumărate rânduri toate autoritățile, Primărie, Poliție etc., asupra focarului de infecție, mirosurilor, gălăgiei provocate de lătrături și asupra pericolului de a izbucni un nou incendiu. Și iată, pe lipsa de reacție a acestor autorități, nenorocirea s-a întâmplat. Noroc cu reacția rapidă a pompierilor, dar și a locuitorilor din zonă.

De această dată, focul a fost stăpânit și stins, însă nu înainte să se întindă la o casă învecinată. Oamenii cu greu au reparat pagubele produse prăpădul din iarna lui 2016 și, fiindcă autoarele incendiului nu aveau asigurare, au fost date în judecată pentru daune de către cei păgubiți, instanța instituind, în procesul aflat încă pe rol, sechestru pe un apartament aparținând celor două surori.

Iată, unii dintre locuitorii de pe strada Izvoare din Ploiești își văd gospodăriile incendiate sistematic și se simt neputincioși în fața pericolului reprezentat de două individe inconștiente, dar și abandonați de autorități neputincioase. Au venit la fața locului, pe strada Izvoare, după incendiu și lucrătorii de la Secția 4 de Poliție pentru a face constatările, însă ei vin, pozează, iau declarații, dau din umeri și pleacă, iar în urma lor n-ar mira pe nimeni să se repete și a treia oară povestea. 

Vă prezentăm câteva fotografii cu ce a rămas în urma incendiului de aseară.

Despre incendiul din preajma Anului Nou în 2016 puteți citi aici: Un incendiu puternic a cuprins mai multe case din cartierul Dorobanțul – Ploiești.