Incendiu de amploare la Măneciu. Pompierii s-au luptat 3 ore cu flăcările

Redactia -

Incendiu de amploare la Măneciu. Pompierii s-au luptat 3 ore cu flăcările

Joi, 25 martie a.c., în jurul orei 03.24, Garda de Intervenție Măneciu a fost alertată pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință particulară, din localitatea Măneciu Pământeni.

La locul indicat de apelantul numărului unic 112 s-au deplasat cu operativitate, 13 pompieri militari care au acţionat cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea incendiului care se manifesta în bucătărie, la etajul necompartimentat al casei de locuit și la acoperișul din lemn al anexelor gospodărești, pe o suprafață de aproximativ 350 mp, cu posibilitate de propagare la locuința învecinată.

Operaţiunea de stingere a fost finalizată în jurul orei 06.10, echipajele de pompieri reuşind să împiedice propagarea flăcărilor la locuința învecinată și să salveze bunuri în valoare de peste 200.000 de lei.

Pompierii  militari prahoveni au salvat 15 animale și 30 de păsări.

Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric, respectiv un cablu electric defect neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată ca urmare a unei acțiuni mecanice ori fizice.

foto ilustrativ