Incendiu de proporţii în Jugureni

Redactia -

Incendiu de proporţii în Jugureni

În intervalul 8 — 9 decembrie a.c., pompierii militari din cadrul unității și subunităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘Șerban Cantacuzino’ al județului Prahova au desfășurat 42 misiuni, dintre care: 25 misiuni ale echipajelor SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat și asistenței medicale de urgență, 3 misiuni de asigurare zonă accidente rutiere, 3 incendii, 4 alte situații de urgență și 7 misiuni de verificare în teren a unor obiective cu aglomerări de persoane din raioanele de intervenție, precum și de instruire și educație preventivă a populației în domeniul situațiilor de urgență.

Joi, 8 dec. A.c. în jurul orei 17.00, în urma unui apel primit prin sistemul unic 112, Detașamentul de Pompieri Vălenii de Munte a fost mobilizat în comuna Jugureni, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată.

26 pompieri militari împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență au intervenit pentru stingerea incendiului, operațiunea de stingere fiind finalizată în jurul orei 21.50.

Ca urmare a producerii evenimentului, provocat cel mai probabil din cauza focului deschis în spații deschise, a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 45 ha.

Tot joi, 8 decembrie a.c., în jurul orei 23.13, Garda de Intervenție Băicoi a fost alertată pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință particulară din comună Scorțeni, strada Plai.

În momentul sosirii echipajelor, flăcările se manifestau la acoperiș existând pericolul extinderii acestuia la întreaga locuință. Pentru stingerea incendiului și protecția construcțiilor situate în apropiere, echipajele de pompieri militari au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă timp de aproximativ o oră.

Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza depozitării jarului nestins în apropierea materialelor combustibile. Urmare a incendiului au ars aproximativ 15 mp acoperiș confecționat din lemn.

Joi, în jurul orei 17.51, în urma unui apel primit prin sistemul unic 112, Detașamentul de Pompieri Vălenii de Munte a fost mobilizat în comuna Jugureni, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje.

La sosirea pompierilor militari, flăcările se manifestau în interiorului depozitului, afectând aproximativ 5000 kg fân. Forțele de intervenție au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea incendiului și protecția locuinței, operațiunea de stingere fiind finalizată în jurul orei 20.50.

Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza creării intenționate sau din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.