Incendiu devastator la un centru de încărcare butelii din Fântânele

Daniel Dimache -

Incendiu devastator la un centru de încărcare butelii din Fântânele

Astăzi, în jurul orei 17.30, a izbucnit un incendiu violent la un centru de încărcare a buteliilor, aflat  din comuna Fântânele. Focul a cuprins cu repeziciune două construcții și mai multe vehicule. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta violent și generalizat pe o suprafață de aproximativ 1500 mp cuprinzând 2 cisterne GPL, 20 de cuburi (recipiente) de carburant, un cap tractor și un autoturism. Totodată, au fost afectate sediul de firmă și o locuință aflată în apropiere, precum și anexe pe o suprafață de aproximativ 80 mp.

Echipajele au găsit două victime, respectiv un băiat în vârstă de 17 ani, cu arsuri pe 92% din suprafața corporală și un bărbat în vârstă de 52 de ani, cu arsuri pe aproximativ 30% din suprafața corpului, cu precădere mâini și picioare. Ambii au fost transportați de urgență la spital.
La fața locului, ISU Prahova a mobilizat 9 autospeciale de stingere, 2 containere multirisc, o autospecială pentru descarcerare grea, o ambulanță SMURD si 3 autospeciale de primă intervenție si comandă, cu 51 pompieri.

Incendiul a putut fi stins după mai bine de 2 ore.

Conform ISU Prahova, în incendiu au ars următoarele, : o semiremorcă încărcată cu saci de ciment, un cap tractor, un camion de 6 tone, 20 de recipiente în volum de 1000 litri combustibili, sediul firmei (în suprafață de aproximativ 80 mp), locuința particulară învecinată (suprafață de 60 mp), mai mulți stâlpi de electricitate, 15 metri liniari de gard și pomi fructiferi.