Incendiu Ferma Dacilor. A fost finalizată cercetarea la faţa locului. Ultimele informaţii

Redactia -

Incendiu Ferma Dacilor. A fost finalizată cercetarea la faţa locului. Ultimele informaţii

Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, precizări privind desfăşurarea urmăririi penale în cauza sinistrului ce a avut loc la Complexul turistic „Ferma Dacilor” din localitatea Tohani, comuna Gura Vadului, judeţul Prahova:

„În continuarea comunicatului de presă din data de 27 decembrie 2023, Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului următoarele:
În vederea realizării dezideratului stipulat la art. 285 alin. 1 din Codul de procedură penală, organele de cercetare penală, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au efectuat o serie de activităţi de urmărire penală, dintre care enumerăm:

1. În perioada 26.12.2023 – 28.12.2023, au fost efectuate activităţi de cercetare la faţa locului, cu sprijinul unei echipe multidisciplinare formată din specialişti şi experţi din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, Inspectoratului de Stat în Construcţii, Institutul Naţional de Criminalistică din cadrul Poliţiei Române, Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă Petroşani (INSEMEX) şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova.

Cercetarea la faţa locului a fost finalizată, procedându-se la asigurarea zonei.

2. Au fost dispuse expertize genetice judiciare pentru stabilirea identităţii persoanelor decedate, în baza profilelor ADN, în cazul a şapte victime expertizele fiind finalizate.

Cu ocazia efectuării cercetării la faţa locului au mai fost identificate mai multe fragmente osoase, şi cu privire la acestea fiind dispusă efectuarea unei expertize genetice judiciare, în prezent nefinalizată.

3. Au fost dispuse şi efectuate autopsiile medico-legale ale victimelor identificate.

4. A fost realizată audierea mai multor persoane.

De asemenea, au fost efectuate şi alte acte de cercetare penală, dintre care enunţăm:
Solicitarea de înscrisuri, verificări la autorităţi şi instituţii abilitate cu avizarea / autorizarea activităţii în cadrul punctului de lucru unde s-a produs evenimentul, dispunerea de constatări, şi altele.

Menţionăm că şi în aceste zile sunt în derulare activităţi de urmărire penală care urmăresc administrarea unui probatoriu complex.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor
Permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare, iar pe măsura derulării cercetărilor vom
Informa opinia publică.

Precizăm că aceste activităţi nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”