Incendiu în Slănic

Redactia -

Incendiu în Slănic

BULETIN INFORMATIV

 

În intervalul 18 – 19 aprilie a.c., pompierii militari din cadrul unităţii şi subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au desfăşurat 44 de misiuni, dintre care: 34 misiuni ale echipajelor SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgenţă, o intervenţie pentru stingerea unui incendiu, o intervenţie pentru asanare muniţie, 5 alte situaţii de urgenţă şi 3 misiuni de verificare în teren a unor obiective cu aglomerări de persoane din raioanele de intervenţie, precum şi de instruire şi educaţie preventivă a populaţiei în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Luni, 18 aprilie a.c., în jurul orei 13.34, între orele 13.50 – 15.10, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” a desfăşurat o misiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Muniţia, a constat într-un proiectil exploziv de calibru 76 milimetri, a fost găsită de un cetăţean în pădurea de pe raza localităţii Păuleşti.

Specialiştii pirotehnicieni au asanat o suprafaţă de teren de aproximativ 100 metri pătraţi şi au acţionat pentru identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea muniţiei în condiţii de siguranţă, aceasta urmând a fi distrus la o dată ulterioară.

       

În jurul orei 17.09, în urma unui apel primit prin sistemul unic 112, Garda de Intervenţie Slănic a fost mobilizată în localitatea Slănic, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie.

La sosirea pompierilor militari, flăcările se manifestau cu violenţă la nivelul unei construcţii auxiliare, existând riscul propagării acestuia la casă. Forţele de intervenţie au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului şi protecţia locuinţei, operaţiunea de stingere fiind finalizată în jurul orei 09.37.

Ca urmare a producerii evenimentului, provocat cel mai probabil de conductori electrici improvizaţi, a ars acoperişul anexei, pe o suprafaţă de aproximativ 80 metri pătraţi. 

 

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al ISU Prahova