Incendiu la o croitorie din Băicoi

Redactia -

Incendiu la o croitorie din Băicoi

Luni, 24 martie a.c., în jurul orei 03.41, Garda de Intervenție Băicoi a fost alertată pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un atelier de croitorie, din localitatea Băicoi.

La locul indicat de apelantul numărului unic 112 s-au deplasat cu operativitate, 16 pompieri militari care au acţionat cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea incendiului care se manifesta la clădirea de birouri și la sala de mese, pe o suprafață de aproximativ 150 mp. Operaţiunea de stingere a fost finalizată în jurul orei 05.30, echipajele de pompieri reuşind să împiedice propagarea flăcărilor la întreaga hală.

Ca urmare a producerii evenimentului, provocat cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric, respectiv un frigider lăsat sub tensiune, au ars birouri, mobilier, echipamente electrice și electronice.

 Duminică, 23 aprilie a.c., în jurul orei 14.17, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” a desfăşurat o misiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Muniţia, a constat într-o grenadă defensivă, a fost găsită de un cetățean pe un teren de pe raza localităţii Gherghița.

Specialiştii pirotehnicieni au asanat o suprafaţă de teren de aproximativ 500 metri pătraţi şi au acţionat pentru identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea muniţiei în condiţii de siguranţă, aceasta urmând a fi distrus la o dată ulterioară.

foto ilustrativ