Incendiu puternic la Strejnic. Au ars două case

Redactia -

Incendiu puternic la Strejnic. Au ars două case

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au fost solicitate pentru gestionarea următoarelor evenimente:


  1. 09.12.2013, ora 11:26 – incendiu imobile

În comuna Târgşorul Vechi, sat Strejnic, echipajele de pompieri au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la două imobile. Au fost afectate două locuinţe şi anexe gospodăreşti la numiţii: O. Lucian (acoperişul din lemn de pe două corpuri de casă pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp) şi L. Mihai (acoperişul unui garaj pe o suprafaţă de aproximativ 25 mp precum şi 10 mp la acoperişul casei de locuit). Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 200.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 80.000 lei. Cauza probabilă: efect termic – coş de fum amplasat ori neprotejat corespunzător faţă de materiale combustibile.

 

În municipiul Câmpina, strada Pictor Nicolae Grigorescu, echipajele de pompieri au intervenit cu autospeciala pirotehnică pentru a cerceta, identifica, ridica, transporta şi depozita patru cartuşe de infanterie calibru 7 mm. Acţiunea s-a desfăşurat în condiţii de siguranţă. Echipajele SMURD au intervenit în 20 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.