Incendiu puternic pe strada Moţilor din Ploieşti

Redactia -

Incendiu puternic pe strada Moţilor din Ploieşti

Un incendiu violent a izbucnit în jurul orei 15.24 la o anexă gospodărească de pe strada Moților, din Ploiești.

La sosirea echipajelor de pompieri la locul evenimentului, incendiul se manifesta violent și generalizat, cu degajare foarte mare de fum, pe o suprafață de aproximativ 400 de metri pătrați.

La fata locului s-au deplasat cu operativitate 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și grupa operativă a inspectoratului, pentru că flăcările, care au cuprins întâi o anexă, s-au extins și la două locuințe.

38 de pompieri militari au acționat pentru localizarea si lichidarea incendiului și pentru înlăturarea efectelor negative generate de eveniment.

Operațiunea de stingerea fost îngreunată de temperatura ridicată, fumul dens și gazele toxice degajate și a fost finalizată în jurul orei 17:55.

Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului un coș de fum defect sau neizolat corespunzător.

Vineri, 23 februarie 2018, în jurul orei 03.14, echipajele de pompieri au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință particulară situată în comuna Apostolache. Pompierii militari au acţionat timp de aproximativ 6 ore pentru stingerea incendiului ce se manifesta cu flacără deschisă la întreaga locuiunță pe o suprafață de aproximativ 150 mp, ulterior propagându-se și la acoperișul locuinței învecinate.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui coș de fum neprotejat termic față de materiale combustibile.

Tot vineri, 23 februarie, în jurul orei 06.11, în urma unui apel primit prin sistemul unic 112, Detașamentul 2 de pompieri Ploiești a fost mobilizat în comuna Poienarii Burchii, sat Ologeni pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească.

La sosirea pompierilor militari, flăcările se manifestau cu violență la o magazie cu 10 tone de lemne pe o suprafață de aproximativ 50 mp, propagându – se și la acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 50 mp.

15 pompieri  au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului şi protecţia locuinței, operaţiunea de stingere fiind finalizată în jurul orei 09.02.

Ca urmare a producerii evenimentului, provocat din cauza depozitării cenușei și jarului nestins în apropierea materialelor combsutibile, au ars acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 50 mp și anexa gospodărească.

foto:arhiva