Incendiu uriaş la un depozit de deşeuri al Urban ICIM, de lângă Rafinăria Astra (Update)

Daniel Dimache -

Incendiu uriaş la un depozit de deşeuri al Urban ICIM, de lângă Rafinăria Astra (Update)

Azi, duminică 11 noiembrie, în jurul orei 16, a izbucnit un incendiu la un depozit de deşeuri care ar aparţine Urban ICIM, de pe strada Mimiului, de lângă Rafinăria Astra. Au căzut pradă flăcărilor o hală metalica şi baloţi de mase plastice şi alte materiale în exterior, pe o suprafaţă de aproximativ 8000 mp -ISU PH.

La sesizarea pazei obiectivului, care a semnalat izbucnirea focului, la locul incendiului au fost deplasate rapid 3 autospeciale pentru stingerea focului, încă 4 maşini fiind trimise în sprijin, când s-a constat amploarea focului. Pentru stingerea flăcărilor, a fost o mobilizare de forţe umane deosebită – au acţionat 66 de pompieri. 

Fumul rezultat din cantităţile uriaşe de deşeuri care au ars în incendiu s-a ridicat sub formă de nori şi  a cuprins o bună parte din cerul Ploieştiului. Din acest motiv, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a transmis locuitorilor din cartier să rămână în locuinţe, cu uşile şi ferestrele închise sau cei din proximitate chiar să părăsească zona către locuri sigure, fumul fiind toxic. Din cauza norilor de poluare, la Ploieşti a sosit şi autospeciala de cercetare CBRN destinată intervenţiei în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice şi radiologice şi pentru decontaminarea personalului de intervenţie şi a celui afectat. Din informaţiile iniţiale, nu ar fi fost rănit nimeni.

La ora publicării acestui material, la lăsarea serii, după circa două ore şi jumătate, incendiul era localizat, însă pompierii acţionau în continuare pentru lichidarea focului. 

Aşateptăm cu mare interes rezultatele anchetei în ce priveşte provenienţa şi gradul de toxicitate al materialelor din depozitat, existenţa autorizaţiei de depozitare pentru cantităţile uriaşe de deşeuri, cât şi similitudinea cu alte două incendii petrecute la un depozit similar din proximitatea Ploieştiului, de la Pleaşa. Vom reveni.