Incendiul din Mimiu, stins aseară, după 77 de ore de la izbucnire

Daniel Dimache -

Incendiul din Mimiu, stins aseară, după 77 de ore de la izbucnire

Incendiul de pe strada Mimiului a fost lichdat aseară, în jurul orei 20:55, după aproximativ 77 de ore de la izbucnire.

Două autospeciale de lucru cu apă și spumă au asigurat peste noapte căutarea eventualelor focare ascunse şi înlăturarea efectelor negative generate de eveniment.

Ca urmare a producerii evenimentului au ars aproximativ 5300 tone de materiale plastice și solide sub formă de baloți, deșeuri provenind de la componente auto, uleiuri uzate, materiale textile, deșeuri medicale, precum și două autoutilitare. Totodată, au fost salvate de către echipajele de pompieri o macara, o volă, două excavatoare, un utilaj agricol și industrial de tip bobcat, șase autoturisme și 28 de locuințe situate în imediata apropiere a evenimentului.

Cercetările efectuate au indicat drept sursă probabilă a incendiului “flacăra”, iar împrejurarea determinantă este reprezentată de utilizarea “focului deschis în spații închise”.

Operațiunea de stingere a fost îngreunată de temperatura ridicată, fumul dens, gazele toxice degajate, cantitatea impresionată de materiale combustibile depozitate, precum și de imposibilitatea de a asigura intervenția din interiorul halei, elementele de construcție nu prezentau siguranță pentru salvatori și nu în ultimul rând problemele cauzate de lipsa hidranților în zonă, alimentarea autospecialelor realizându-se din cinci puncte, iar cel mai aproape punct de alimentare fiind la apromativ 3 km. de locul intervenției.

La momentul transmiterii acestei informări, la locul evenimentului se află în supraveghere o autospecială de lucru cu apă și spumă.

(Comunicat de presă ISU Prahova, 15.11.2018; fotografie realizată cu câteva ore înainte de lichidarea incendiului)