Încep FRF și televiziunile s-o obișnuiască pe Petrolul cu orele de matineu? Nu mai prezintă interes „lupii”, în debutul anului 2020, pentru prime-time?

Dragos Trestioreanu -

Încep FRF și televiziunile s-o obișnuiască pe Petrolul cu orele de matineu? Nu mai prezintă interes „lupii”, în debutul anului 2020, pentru prime-time?

Dacă toamna trecută, ultrașii Petrolului au și protestat, prin bannere și chiar absențe din peluză, din cauza programării mai multor partide apreciate de ei în zile și la ore nepotrivite, iată că, în noul an, Federația Română de Fotbal și televiziunile care dețin drepturile de transmisie exclusive ale campionatului Ligii a II-a au ales ca prima partidă din 2020 a „lupilor” să se desfășoare într-o zi nelucrătoare, sâmbătă, dar la o oră de matineu, ci nu de prime-time, ca altădată. Să fi fost de vină locul pe care a terminat Petrolul meciurile oficiale din 2019, adică opt? Sau fiindcă jocul nu a mai plăcut, iar, drept urmare, interesul pentru partide a fost tot mai în scădere? Fapt îngrijorător, s-a ajuns ca, deși este o echipă recunoscută că are numeroși suporteri, Petrolul nu i-a mai atras în tribunele și peluzele de la arena Ilie Oană. Vremurile când veneau cel puțin 5.000 de fani pătimași ai culorilor galben-albastre s-au dus deja, iar o mie sau două de împătimiți urcând în stadion să-și vadă favoriții de până mai ieri a devenit un fapt obișnuit!

Programat în cea dintâi zi a week-end-ului, pe 22 februarie, pe la ora prânzului, 12.00, la meciul dintre FC Petrolul Ploiești și Dunărea Călărași, de pe „Ilie Oană”, pare să se fi ținut cont mult, ce mă întrebam mai sus, de poziția combatantelor. Asta chiar dacă este de presupus că partida va fi totuși televizată în direct de către posturile Digisport, Telekomsport și Look Sport sau Look Plus. Au și apărut însă nemulțumirile cu privire dacă nu la ziua de sâmbătă, ci la ora de debut de-atunci. Astfel, există suporteri care se plâng, acum, că în week-end își mai fac din treburi, fiind liberi, și își doreau astfel ca duelul cu Dunărea să fi fost programat undeva mai după 16.00. E greu, într-adevăr, să împaci pe toată lumea, darămite atunci când alegi ora de început a unei confruntări între echipe clasate pe pozițiile a opta, respectiv a 11-a. Dacă petroliștii vor începe să lege iar victoriile, așa cum s-a mai întâmplat prin tur, atunci cu siguranță startul unui joc al lor se va duce bine mai spre după-amiază sau chiar seară!

Foto: www.csmploiesti.ro