Încep lucrările de restaurare a Muzeului Ceasului

Redactia -

Încep lucrările de restaurare a Muzeului Ceasului

Vineri, 26 iulie 2013, a fost semnat contractul de lucrări pentru obiectivul “Restaurarea și Consolidarea Muzeului Ceasului Nicolae Simache – Ploiești”. Proiectul este prioritar în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare al Polului de Creștere Ploiești – Prahova și finanțat prin Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniul major de intervenţie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, Sub-domeniul „Poli de creştere”.

Contractul semnat astăzi prevede executatrea unor lucrări de consolidare (construcţii şi instalaţii) și de restaurare (componente artistice), executantul fiind asocierea formata din S.C. Proconstruct SRL, SC Conti SA și SC Uti Grup SA. Durata lucrărilor de execuție este de 24 luni iar valoarea contractului 4. 352.955,73 lei din care TVA 842.507,56 lei.

Proiectul “Restaurarea şi consolidarea Muzeului Ceasului Nicolae Simache din Municipiul Ploieşti” conduce la extinderea paginii de turism cultural local şi regional care oferă posibilitatea autorităţilor publice locale să dezvolte activităţi culturale ce conduc la un cadru de dezvoltare similar altor destinaţii turistice culturale din Europa.

Muzeul Ceasului este unic în reţeaua muzeelor din România şi evidenţiază evoluţia mijloacelor de măsurare a timpului. Lucrările de orologerie găzduite în acest muzeu sunt opera unor vestiţi meşteri ceasornicari, dar şi a unor oameni de artă, care au contribuit la prezentarea lor cât mai atrăgătoare.