Începe balul… baschetului!

Dragos Trestioreanu -

Începe balul… baschetului!

În Vinerea Mare, de la ora 20.30, tabăra campioanei en-titre a baschetului masculin autohton, CSU Asesoft Ploiești, îi invită la sala Olimpia pe fani la debutul balului… play-off-ului. Pentru început, un adversar ce merită toată atenția – BC Timișoara. Adică, nimeni alta decât echipa care a eliminat Asesoftul din drumul său spre „Final Four”-ul Cupei României. O competiție pe care jucătorii lui Dragan Petricevic au și câștigat-o de altfel, la Pitești, pe 3 aprilie 2015, după o finală electrizantă cu BC Mureș Târgu Mureș. În Cupă au fost două meciuri, tur-retur, între Ploiești și Timișoara, acum vor fi cel puțin trei, primele două urmând a avea loc, vineri și, respectiv, sâmbătă (ora 18.00), la „Olimpia, iar al treilea, în sala Constantin Jude, în care bănățenii au reușit su”rpriza scoaterii din întreceri a formației ce a terminat sezonul regulat pe primul loc în ierarhia Ligii Naționale de Baschet Masculin.

În play-off, se va juca numai după sistemul „trei din cinci”, CSU Asesoft având avantajul, de fiecare dată, de a disputa un meci în plus acasă în fața viitoarelor trei oponente. Pentru toate partidele din această ultimă fază din LNBM s-au scos la vânzare bilete în valoare de 30 de lei, ceea ce reprezintă un preț absolut convenabil, în condițiile în care se pot urmări cel puțin șase jocuri și cel mult nouă.

După „All Star Game”-ul de la București, antrenorul interimar Sașa Ocokoljic i-a avut la dispoziție și pe cei trei baschetbaliști ai săi aleși să facă parte din Selecționata Sudului, învingătoare într-un final dramatic asupra celei a Nordului, Cătălin Burlacu, căpitanul „alb-albaștrilor”, Marius Runkuaskas și Jermaine Jonte Flowers fiind printre cei mai buni jucători ai meciului. În plus, lituanianul Runkauskas și-a adjudecat titlul la aruncarea de la distanță. Lunetistul, tot lunetist, pe orice teren!