Începe în curând cea mai importantă „finală” pentru FC Petrolul din faza play-off-ului! Numai un succes în dauna Argeșului mai păstrează visul promovării „lupilor”!

Dragos Trestioreanu -

Începe în curând cea mai importantă „finală” pentru FC Petrolul din faza play-off-ului! Numai un succes în dauna Argeșului mai păstrează visul promovării „lupilor”!

Curând, se va da startul penultimei „finale” din play-off-ul Ligii a II-a de fotbal a echipei FC Petrolul Ploiești! De la 19.00, cu un ceas mai devreme decât programarea inițială a FRF și a televiziunilor care dețin drepturile exclusive de transmisie a meciurilor din eșalonul secund – pentru a se face loc, de la 21.30, partidei reprogramate dintre CFR Cluj și FC Botoșani -, „lupii”, în formulă aproape completă, de data aceasta numai Alexandru Saim Tudor și Adrian Nicolae absentând, ca și la ultimul joc de la Mioveni, vor primi replica poate celei mai spectaculoase trupe din această fază a competiției, Campionii FC Argeș Pitești. O echipă care, tocmai din cauza „boemiei” tinereței, a pierdut aproape la potou derbiul local cu CS-ul din „vecini”, scor 2-3, după ce a condus cu 1-0 și 2-1! Gruparea pregătită, de la un moment dat, de către un fost antrenor secund de echipă națională de seniori a României, Ionuț Badea, se prezintă la Ploiești cu un număr dublu de absențe față de cele ale gazdei de astăzi.

Astfel, Badea nu îi va avea la dispoziție contra Petrolului pe suspendații Andrei Tofan (eliminat în finalul restanței cu CS Mioveni, pentru două cartonașe galbene, implicit primindu-l și pe cel roșu) și francezul de culoare Sylvain Deslandes (prea mult „galben”, în play-off) și accidentații Andrei Blejdea (operat la menisc) și Andrei Prepeliță (lovitură primită la același derbi local). Dacă în privința lipsei lui Blejdea, piteștenii să zicem că se obișnuiseră, deja, el nefiind apt de joc pentru tot play-off-ul, ultimele trei absențe cu siguranță că i-au afectat. Dar, cu fostul petrolist Nini Popescu redistribuit de Ionuț Badea într-un post care i se potrivește ca o mănușă, cel de vârf retras, în spatele altui ex-„lup”, Vasile Buhăescu, FC Argeș rămâne totuși un team ce-și va vinde scump pielea la Ploiești, pe arena Ilie Oană. Asta fiindcă un eșec, aici, i-ar scoate din cărțile luptei pentru promovare. Va fi, deci, un meci de totul sau nimic, fără doar și poate!

Comisia Centrală de Arbitri a delegat la meciul dintre FC Petrolul Ploiești și Campionii FC Argeș Pitești  o brigadă formată din centralul craiovean Sebastian Colțescu – o fi rămas la… Ploiești, după finala Cupei României, dintre Sepsi și FCSB, de pe același stadion?!? – și asistenții Alexandru Vodă (Alba Iulia) și Marius Badea (Râmnicu Vâlcea), rezervă fiind făgărășeanul Marian Barbu. Cvartetul are partide oficiate la primul eșalon. Observatorul lor va fi un ex-central bine cunoscut în Divizia A, moldoveanul Constantin Gheorghe, zis „Costică Suceava”, tatăl unui asistent purtător de ecuson FIFA, Sebastian Gheorghe, domiciliat tot în Suceava. Observatorul de joc este Mircea Bucur, cel care locuiește în Târgu Mureș și este președinte al AJF Mureș.

Foto: Ionuț CĂRBUREANU și www.fcpetrolul.ro