Începe prăpădul: Cod portocaliu şi roşu de viscol în Prahova

Daniel Dimache -

Începe prăpădul: Cod portocaliu şi roşu  de viscol în Prahova

În contextul emiterii de către Administrația Națională de Meteorologie a avertizărilor de COD PORTOCALIU si COD ROȘU în situația scăderii accentuate a temperaturilor însoțite de ninsori abundente și de vânt puternic, care vizează județul Prahova, s-au asigurat măsuri necesare pentru prevenirea şi gestionarea operativă a unor eventuale situaţii de urgenţă, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Astăzi, la ora 14:30, a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în urma căreia s-a decis operaționalizarea Centrului Județean de Coordonare si Conducere a Intervențiilor, activarea grupei operative la sediul ISU Prahova, concomitent cu activarea Centrului Județean de Comunicare și Informare Publică.
În cadrul ședinței au fost analizate starea drumurilor naționale și județene, pregătirea utilajelor și mijloacelor de intervenție, stocurile de materiale antiderapante.
Au fost transmise circulare către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență în vederea instituirii serviciului de permanentă la sediile autorităților publice locale și monitorizarea evoluției situației.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Comandamentul Operaţional de iarnă, monitorizează evoluţia situaţiei operative precum și verificarea și cunoașterea situației cu femeile gravide cu sarcina în 7-9 luni, a persoanelor are urmează tratamente de dializă sau alte afecțiuni, dar și situația cu spațiile destinate cazării temporare a persoanelor.

ISU Prahova a intervenit deja pentru degajarea unor drumuri din judeţ de copaci căzuţi pe carosabil. 

  • Degajare copac in Sinaia str Pusnicului (1 ASAS- Det Sinaia) – ISU PH
  • Degajare copac in Comarnic – cartier Podu Lung (1 ASAS- PL Comarnic) – ISU PH
  • DN1 A mai sus de Cheia circa 1 km spre județul Brașov, mai multi copaci căzuţi pe carosabil au fost degajaţi şi traficul rutier reluat 

Din cauza fenomenelor meteo extreme, la ora 19.00, un număr de 5258 de consumatori sunt nealimentaţi în localitățile Măneciu, Valea Doftanei, Secăria şi Comarnic. Se acționează cu echipaje specializate pentru remedierea defecțiunilor.