Inconstanța formei sportive ar putea fi cauza jocurilor „în salturi” ale echipelor prahovene din Liga a III-a. Fotbaliștii de la CS Blejoi tremură pentru ultimul loc de play-off! Cei de la CSO Plopeni își fac deja probleme cu menținerea în al treilea eșalon divizionar!

Dragos Trestioreanu -

Inconstanța formei sportive ar putea fi cauza jocurilor „în salturi” ale echipelor prahovene din Liga a III-a. Fotbaliștii de la CS Blejoi tremură pentru ultimul loc de play-off! Cei de la CSO Plopeni își fac deja probleme cu menținerea în al treilea eșalon divizionar!

Știu, pot să și înțeleg, că trecute-s vremurile când județul Prahova se putea lăuda cu multe echipe în al treilea eșalon național de fotbal. OK, sunt acum alte timpuri, banii – bine drămuiți, atâția câți mai sunt, iar competiția pare tot mai mult a „mirosi”a… „Daciada” de odinioară! Totuși, e Prahova, ci nu – să fiu iertat! – Sălaj sau Mehedinți! Și totuși, dacă pentru promovări din Liga a II-a în Liga 1, după 1989, au trebuit să fie așteptați ani buni de către suporterii Petrolului, să se ajungă ca din L3 în L2 nici măcar să nu se mai viseze la o accedere un etaj mai sus, asta chiar că-i prea de tot!

Recent, în etapa a VII-a a campionatului Seriei a V-a din Liga a III-a, cele două formații prahovene au pierdut: una în deplasare, la scor, CS Blejoi, alta, CSO Plopeni – acasă, la limită. Pe cale de consecință, clasată pe ultimul loc care asigură prezența în play-off, al patrulea, jucătorii din comuna situată aproape de Ploiești au început să cam tremure pentru menținerea în cvartetul „vedetelor” seriei. Cele 10 puncte (golaveraj: 13-8), obținute după trei victorii și un meci egal, nu pot „estompa” cele trei înfrângeri de până acum, când mai sunt numai două runde din turul sezonului regular. Aflate în spate la numai o lungime, Olimpic Cetate Râșnov, sau la două – KSE Târgu Secuiesc, AS SR Brașov și, respectiv, FC Hwermannstadt 2 Sibiu, formaíile ardelene pot oricând să sară peste trupa antrenată de Răzvan Vlad. Cea care are prea multe eșecuri după doar șapte etape!

La polul opus, Plopenii (golaveraj: 8-16) sunt pe penultimul loc, al nouălea, cu 5 puncte, numai cu trei mai mult decât „lanterna roșie”, Kids Tâmpa Brașov, o grupare de „copii”. E drept că ecartul formațiilor precum mai sus-menționatele din Târgu Secuiesc, Brașov și Sibiu nu este cine știe ce, numai de trei puncte, dar acum, când turul este aproape gata și s-au bifat doar o singură victorie și două remize, la care se adaugă și patru înfrângeri, este cam greu să se spere la (mult) mai bine. Asta chiar dacă se vor mai juca două runde din tur, nouă din retur, la care se vor adăuga cele 10 din play-out, dacă nu se va înregistra vreo minune până la finele sezonului regular!

Vinerea trecută, CS Blejoi a fost surclasată pe arena de-acum veche din Sfântu Gheorghe, 1-4 cu „satelitul” prim-divizionarei Sepsi. O echipă care a folosit, într-adevăr, câțiva fotbaliști înscriși și în lotul transmis la LPF. Totuși, cei realmente bine cunoscuți au fost Nicolae Păun, titular inamovibil în mandatul lui Leo Grozavu, Tamaș Nandor, o rezervă folosită, când și când, în Liga 1, și Vitalie Damașcan, un moldovean de peste Prut venit de la… AC Torino, via FK Waalwijk (Olanda). Vlad Mitrea poate fi adăugat însă nu ca fotbalist la care se apelează în primul eșalon, ci ca… fost echipier al Petrolului Ploiești! „Dublele” lui Păun (19 și 90+2) și Tamaș (50 și 86) au anulat reușita prahoveanului Cosmin Munteanu din minutul 13 (o fi fost cu… ghinion?) – a marcat din nou în deplasare, după cea de la Târgu Secuiesc -, gol care i-a ținut pe oaspeți în avantaj vreme totuși de numai șase minute!

A doua zi, pe arena Gheorghe Șilaev, CSO Plopeni a cedat în fața – este adevărat – uneia dintre echipele bune ale seriei, locul 3 cu 14 puncte, mai exact FC Pucioasa, scor: 2-3 (1-1). Interesant este că gazdele au condus de două ori: cu 1-0, reușită a golgheterului Cătălin Vlad (43), și 2-1, gol al fundașului dreapta petrolist Ștefan Fabian Niță, împrumutat la formația plopenară și pentru acest sezon. Niță și-a readus echipa actuală la conducere în minutul 68, după ce Narcis Marina egalase în cel de-al patrulea minut din prelungirile primei reprize dictate de arbitru, pentru 1-1. Însă, ca și la Sfântu Gheorghe, în cazul Blejoiului, avantajul de un gol, cel de la 2-1 al Plopenilor, nu a durat decât tot șase minute! Adică, până când Mihai Enache a egalat, iar Cătălin Ene a stabilit, apoi, scorul final, în favoarea dâmbovițenilor, cu 120 de secunde înaintea scurgerii timpului regulamentar! Bref, Plopenii s-a predat greu, dar tot eșec se numește! Rămâne de văzut ce va aduce penultima etapă a turului sezonului regular pentru cele două echipe prahovene…

Foto: Facebook CS Blejoi

N.B. Aș fi vrut să postez și o fotografie cu echipa actuală a CSO Plopeni, dar site nu există, iar pe Facebook, ultima postare este din… 2020! La capitolul „imagine”, Blejoiul poate fi dat însă ca exemplu!