Indirectele îi ajută la greu pe „lupi”, mai rămânând s-o facă și ei înșiși! – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 38)

Dragos Trestioreanu -

Indirectele îi ajută la greu pe „lupi”, mai rămânând s-o facă și ei înșiși! – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 38)

Cea dintâi etapă a returului a fost, după primele șapte meciuri disputate, nu numai una cu rezultate mai puțin așteptate, patru succese ale echipelor oaspete, două rezultate de egalitate și numai o victorie a gazdelor, ci și una favorabilă, la așa-zisele indirecte, Petrolului, în sensul că – deși a căzut pe poziția a cincea, înaintea partidei de luni, 2 decembrie 2019, ora 18.00, pe arena Ilie Oană – înfrângerile formației CS Mioveni, acasă, cu ASU Poli Timișoara, scor: 0-1, și mai ales a Rapidului, al Constanța, 1-3 cu Farul, le dau posibilitatea „lupilor”, dacă vor trece de trupa lui Marius Măldărășanu, care a picat tocmai pe 10, să revină pe podium, pe treapta a treia. Indiferent de numărul de goluri marcate în confruntarea cu Metaloglobusul, ei vor sări, în ierarhie, peste Daniel Pancu și ai săi, ca și peste băieții lui Marius Baciu, de la Turris Oltul Turnu Măgurele, care au fost învingători în deplasarea de la Pandurii Tîrgu Jiu, cu 1-0. Bașca, apropierea la numai un punct de argeșenii lui Marius Stoica.

Pe de altă parte, presiune va fi pe găzari nu doar pentru a urca pe locul 3, ci și să mențină un ecart sigur, cât de cât, față de grupările de imediat mai jos din acest moment, FC Argeș Pitești, ASU Poli Timișoara și, respectiv, Farul Constanța, primele două câștigătoare pe teren străin, iar a treia, reamintesc, acasă, în etapa a XX-a. Orice alt pas greșit, pe „Ilie Oană”, al Petrolului, chiar și un X, nu înseamnă numai ratarea saltului pe podium, ci și apropierea periculoasă a lui Ionuț Badea & Co, dar și a jucătorilor lui Octavian Benga și, respectiv, Ianis Zicu. Abordarea derbiului de la Arad – cu UTA, din 8 decembrie, ora 13.00, ultimul joc din 2019 al „galben-albaștrilor” – de pe podium ar reprezenta, cred eu, o motivație în plus, deși ar trebui să există oricum o emulație ulterior acelui 0-3 nemeritat din tur! În decurs de șase zile, aș putea spune că FC Petrolul își joacă plasarea pe o traiectorie fericită în vederea abordării cu maximum de speranțe a ultimelor 16 meciuri din primul semestru al anului 2020.

Cu șase puncte câștigate, nu cred că și cu patru, se va reuși un stand-by în trioul de frunte, dar și ținerea la respect a Argeșului, care, spre deosebire de ASU Poli și Farul, și-a anunțat clar dorința atacării promovării. Un X la Arad, după un 1 la Ploiești – Turrisul nemaiputând emite pretenții, pentru că a terminat partidele din acest an, stând în runda a doua a returului – și Petrolul nu va mai rămâne pe podium, Miovenii având deja golaveraj mult mai bun și prima șansă la Reșița, cu CSM-ul lui Dorinel Munteanu, jucând mai bine afară decât acasă, iar Rapidul, la Chiajna, bine susținută de către fanii săi, care vin în număr mare la meciuri, se poate revanșa în fața lor după eșecul din această rundă, de la Constanța. Pe scurt, cu două succese, Laurențiu Marinescu și coechipierii săi vor termina sigur anul pe locul trei, pentru a doua poziție fiind nevoie și ca fostul petrolist Dean Beța & Co. să nu câștige pe arena din Valea Domanului și să facă cel mult 35 de puncte. Despre lider, UTA, nu zic nimic, fiindcă s-a detașat, are 38 de puncte, și va juca, etapa aceasta, duminică, 1 decembrie, de la ora 13.00, în deplasare, la Călărași, cu Dunărea, iar în ultima din an, acasă, reamintesc, cu Petrolul. Și dacă ar pierde ambele meciuri, nu mai poate fi ajunsă nici de CS Mioveni, care mai poate face maximum 37 de puncte, nici de „lupi”, care mai mult de 36 nu au cum să bifeze, nici de Rapid, în prezent cu 32 de puncte și un singur duel rămas de jucat.

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.lpf2.ro