INEDIT. Iată cum citeşte primarul Iulian Bădescu presa locală

Redactia -

Din greşeală ( sau poate nu ) un angajat al Primăriei Ploieşti a trimis către mai multe redacţii locale un document care trebuia să ajungă numai la primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu. Este vorba despre o revistă a presei locale în care sunt prezentate mai multe seturi de articole din publicaţiile locale print sau online reprezentative pentru Ploieşti. Interesant este modul în care sunt tratate ştirile care primesc calificative de genul: ştire neutră, pozitivă sau negativă. 

 

Iată revista presei locale aşa cum o citeşte, zilnic, primarul Bădescu:

 

REVISTA PRESEI 26 – 29.10.2012

  • ADEVĂRUL DE SEARĂ PRAHOVA
  1. 1)Programul teatrului din Ploiești în săptămâna 29 octombrie – 4 noiembrie (neutru, 21)

28 octombrie 2012, 14:21 |  Autor: Dana Mihai | 32 afişări

 

Programul secțiilor dramă, revistă și păpuși pentru această perioadă.

 

  1. 2)Petrolul negociază cu Cosmin Contra după plecarea lui Rednic (neutru, 32)

28 octombrie 2012, 11:39 |  Autor: Dana Mihai | 32 afişări

 

Oficialii „galben-albaştrilor” au demarat tratativele cu Cosmin Contra, fostul mare internaţional fiind aşteptat să sosească, duminică seară, în România, pentru finalizarea negocierilor.

 

  1. 3)Grozav a înscris pentru victoria Petrolului cu FC Brașov (pozitiv, 32)

27 octombrie 2012, 12:49 |  Autor: Dana Mihai | 69 afişări

 

Petrolul a tranşat primul episod al „dublei” cu FC Braşov, obţinând trei puncte extrem de importante, graţie golului marcat de Gicu Grozav (64). Cronica meciului.

  1. 4)Rednic a demisionat de la Petrolul. Merge la Standard Liege (neutru, 32)

27 octombrie 2012, 13:15 |  Autor: Dana Mihai | 120 afişări

 

Mircea Rednic şi-ar fi depus demisia încă de dinaintea partidei de vineri seară a Petrolului cu FC Brașov, încheiată cu victoria ploieștenilor. Rednic ar urma să semneze astăzi cu Standard Liege. Vestea surprinzătoare a fost confirmată de finanţatorul Petrolului, Florian Walter, într-o intervenție la o emisiune sportivă de pe un canal de profil, unde a acesta precizat că nu are ce să-i reproșeze lui Rednic și că nici nu-l va opri din drumul la o echipă mare, cum este Standard.

 

  1. 5)Sondaje false în Ploiești. Primăria dezminte implicarea și a sesizat Poliția (neutru, 34, 26, 29)

26 octombrie 2012, 12:19 |  Autor: Dana Mihai | 149 afişări

 

Comunicat de presă PMP. „Am fost informați că sunt persoane care se pretind a fi reprezentanții primăriei pentru realizarea unor sondaje cu privire la alegerile din 9 decembrie. Facem precizarea că Primăria Municipiului Ploiești nu are parteneriat cu nici un ONG și nici nu a autorizat pe cineva pentru efectuarea unor sondaje de opinie în numele municipalității. Având în vedere aceste lucruri, Primăria Municipiului Ploiești a sesizat Poliția Locală și Inspectoratul Județean de Poliție Prahova pentru a lua măsurile necesare.”

 

  1. 6)Petroliștii își mută cartierul general la Brașov (neutru, 32)

26 octombrie 2012, 10:29 |  Autor: Dana Mihai | 5 afişări

 

„Galben-albaştrii” vor rămâne până marți seară seară la Brașov, unde vor susține două meciuri în perioada imediat următoare. Declaraţii Mircea Rednic şi Mircea Bornescu. Alte amănunte despre lotul echipei.

 

  • ALTPHEL
  1. 1)A plecat Rednic! Cum, nu vine Sven-Goran Eriksson? Ah, scuze, am uitat că clubul Petrolul nu mai e condus din sediul PDL! (neutru, 32)

Postat in data de 27 Oct 2012 – 12:01 

Articol ironic care rememorează „episodul cu venirea lui Sven Goran Eriksson ca antrenor la Petrolul, întâmplat în primăvară. Ca totul să fie credibil, nenea Sven a dat chiar și un interviu pe Skype, în care și-a afirmat dorința de a semna cu Petrolul. Contactat atunci, la rugămintea noastră, de jurnaliștii de la The Guardian, Eriksson a negat venirea la Ploiești, omul crezând că treaba asta cu Petrolul va fi doar un comision frumos, care nu-i va afecta imaginea internațională. Una prăfuită, dacă ne întrebați pe noi. Mai multe amănunte despre acel episod, mostră de manipulare electoral

 

  1. 2)Vă prezentăm, în exclusivitate, conţinutul sondajului de opinie FALS referitor la alegeri (neutru, 34)

Postat in data de 26 Oct 2012 – 14:28 

Publicaţia a primit la redacţiesondajul de opinie adresat zilele acestea de nu se ştie cine în numele Primăriei Ploieşti, instituţie care neagă un astfel de demers. Aşadar:

1. Bifaţi dacă aparţineţi uneia dintre categoriile: a) pensionar, b) persoană cu venituri lunare sub 500 de lei, c) persoană de etnie romă.

2. Sunteţi membru/simpatizant al vreunei formaţiuni politice? a) Da. b) Nu.

3. Ce părere aveţi despre cadourile electorale? a) Bună. b) Nu mă interesează.

4. Aţi mai votat, până acum, ”după  dictare”? a) Da. b) Nu.

 

  1. 3)Uite pe cine trimitem în Parlament! (II) (negativ, 4, 31)

Departamentul de Investigații, Postat in data de 26 Oct 2012 – 03:45

Printre candidaţii la alegerile parlamentare analizaţi de publicaţie în acest număr, se numără şi Alexandri Nicolae, consilier local, despre care se afirmă că și-a impus sora pe post de director economic, la Hale și Piețe.

 

  1. 4)Rosal recunoaşte că ne-a dat o ţeapă iarna trecută. Şi promite să nu mai facă! (neutru, 7)

Zvonerul şi Răspândacul, Postat in data de 26 Oct 2012 – 10:53

Anul trecut, am făcut mare tam-tam – bine, nu ne-a băgat nimeni în seamă, dar noi l-am făcut – pe faptul că Rosal, în cârdășie cu Primăria Ploiești și cu PDL, ne fură de ne rupe. Știți cum stătea treaba, Mireluța Limboșeanu, de la PDL, mâna dreaptă a primarului Volosevici, era directoare la Rosal (cică ar fi avut ceva de-a face și cu divorțul din familia Prigoană, dar noi nu credem asta). 

Anul acesta, Rosal și-a schimbat politica radical. Ei bine, înghesuită un pic de colegul Fido, conducerea a admis că iarna trecută ne-a cam păcălit cu numărul utilajelor, promițând că anul acesta figura nu se va mai repeta. Desigur, pentru că deja a bătut palma cu noua administrație, firma Rosal va putea să umfle facturile, atunci când situația o va cere. Dar promite să nu mai jefuiască bugetul public. Ceea ce e deja un mare câștig.

  • GAZETA DE PRAHOVA
  1. 1)DOI FOŞTI DINAMOVIŞTI ŞI UN EX-STELIST O PREGĂTEŞTE PE PETROLUL! Staff-ul tehnic este format din Contra, Roşu şi Tene (neutru, 32)

Scris de Dragoş Trestioreanu, Sâmbătă, 27 Octombrie 2012 20:43

Florian Walter, a intrat în direct, pe seară, la emisiunea „Fanatik Show” a lui Horia Ivanovici, de pe „DigiSport”, şi a confirmat că antrenor la FC Petrolul va fi Cosmin Contra care va semna un contract întins pe doi ani şi jumătate. El îl va avea drept secund pe fostul jucător al Steiei, şi el ex-internaţional, Laurenţiu Roşu. Va fi păstrat în colectiv antrenorul de portari din mandatul demisionarului Mircea Rednic, Florin Tene. Amănunte.

  1. 2)„Puriul” şi-a văzut visul cu ochii: va antrena în Belgia! (neutru, 32)

Scris de Dragoş Trestioreanu, Sâmbătă, 27 Octombrie 2012 17:54

Siteul www.hotnews.ro anunţă sâmbătă, 27 octombrie 2012, citând www.standard.sudpresse.be (foto), că fostul antrenor principal al Petrolului, Mircea Rednic, a semnat, în după-amiaza zilei de azi, un contract, până la sfârşitul actualei ediţii de campionat a primei ligi de fotbal din Belgia, cu Standard Liege. Detalii

 

  1. 3)Aşa da, Grozav Petrolul! (pozitiv, 32)

Scris de Dragoş Trestioreanu, Sâmbătă, 27 Octombrie 2012 00:25

Cronica pe larg a meciului FCM Breşov – FC Petrolul – 0-1 (0-0). În minutul 67, Adrian Cristea, a trimis o minge spre Grozav, aflat cu spatele la poartă adversă şi tatonat cam timid de lusitanul Ricardo Machado. Tânărul jucător al Petrolului a ales pe loc varianta unei execuţii care te lasă cu gura căscată, ardeleanul reluând, din aer, cu călcâiul, dintr-o poziţie incomodă, de la 15 metri, surprinzându-l astfel, în sfârşit, nepregătit pe Taborda.

  1. 4)Autocarul „lupilor”, atacat de „urşi” şi lăsat cu două geamuri sparte (neutru, 32)

Scris de Dragoş Trestioreanu, Sâmbătă, 27 Octombrie 2012 00:08

După partida de la Braşov, cu Fotbal Club, la plecarea de la arena Tineretului, autocarul Petrolului a fost atacat cu pietre de câţiva fani ai echipei gazde, aşa-zişii „urşi”, foarte supăraţi după eşecul favoriţilor. Două geamuri au fost sparte, însă cei din interior s-au ales doar cu sperietura, nimeni nefiind rănit, potrivit cotidianului ProSport. Imediat, la faţa locului au apărut jandarmii care au luat măsuri pentru ca incidentul să nu aibă şi alte urmări mai grave.

 

  1. 5)Mircea Rednic părăseşte Ploieştiul, pentru a ajunge, în sfârşit, la Standard Liege! (neutru, 32)

Scris de Dragoş Trestioreanu, Vineri, 26 Octombrie 2012 23:49

Siteul cotidianul ProSport a titrat, vineri seară, după meciul câştigat de Petrolul, la Braşov, în dauna echipei locale, Fotbal Club, cu scorul de 1-0 (0-0), că antrenorul principal al „galben-albaştrilor”, Mircea Rednic l-a anunţat pe preşedintele consiliului de administraţie, Florian Walter, că intenţionează să-şi rezilieze contractul cu clubul găzarilor! Se înaintează drept motiv al părăsirii Petrolului apariţia unei oferte ferme de ultimă oră, de la Standard Liege, echipă la care Rednic a jucat şi în oraşul căreia are şi domiciliul.Alte detalii. Posibili înlocuitori pentru postul de antrenor al petroliştilor.

 

  1. 6)Atenţie cui deschideţi uşa! Falşi reprezentanţi ai Primăriei Ploieşi fac sondaje politice în municipiu (neutru, 34, 26, 29)

Scris de Mihai Ciobanu, Vineri, 26 Octombrie 2012 10:38

Primaria municipiului Ploiesti anunta cetatenii ca nu efectueaza nici un fel de sondaje de opinie in aceasta perioada. In urma sesizarilor venite din partea mass-media am fost informati ca sunt persoane care se pretind a fi reprezentantii primariei pentru realizarea unor sondaje cu privire la alegerile din 9 decembrie.
Avand in vedere aceste lucruri Primaria Municipiului Ploiesti a sesizat Politia Locala si Inspectoratul Judetean de Politie Prahova pentru a lua masurile necesare.

 

  1. 7)Teatrul Toma Caragiu – programul spectacolelor (neutru, 21)

Scris de Mihai Ciobanu, Vineri, 26 Octombrie 2012 12:08

Programul Teatrului Toma Caragiu între 29.10-04.11.2012

 

  • OBSERVATORUL PRAHOVEAN
  1. 1)Cosmin Contra va fi antrenorul Petrolului Ploieşti (neutru, 32)

publicat la: 28 octombrie 2012, de Administrator

 

Cosmin Contra a acceptat oferta şi va veni la Ploieşti alături de Laurenţiu Roşu, fostul fotbalist al stelei, care va fi secund. Contra a mai antrenat Poli Timişoara şi vine după doi ani de antrenorat în ligile inferioare spaniole. Într-un scurt interviu acordat presei sportive, Contra susţine că vine la Petrolul Ploieşti să facă performanţă, dar le cere suporterilor răbdare. Primul meci la care Contra va sta pe banca petroliştilor va fi marţi, cu FC Braşov, în deplasare, în Cupa României. Negocierile au fost confirmate oficial.

 

  1. 2)Rednic a demisionat de la Petrolul! (neutru, 32)

publicat la: 27 octombrie 2012, de Administrator

 

Mircea Rednic şi-a prezentat demisia conducerii clubului, chiar înainte de partida câştigată la limită, cu FC Braşov.

Potrivit presei sportive, Rednic a primit o ofertă de la Standard Liege (Belgia).

  1. 3)Cine ar putea fi noul antrenor al Petrolului (neutru, 32)

publicat la: 27 octombrie 2012, de Administrator

 

După plecarea lui Rednic la Stamdard Liege, conducerea Petrolului a început să contacteze mai mulţi antrenori liberi de contract.

Potrivit prosport.ro, pe lista finanţatorului Florian Walter ar fi antrenorii Dorinel Munteanu, Cristiano Bergodi şi Augusto Inacio, însă la negocieri ar putea apărea şi alţii. Walter a anunţa, în schimb, ce antrenor nu va ajunge sigur la Ploieşti. Este vorba de Ioan Andone, cu care a avut un conflict anum trecut, când acesta finanţa U Cluj, rivala CFR-ului antrenată  atunci de Andone. 

  1. 4)DEMISIE SOC LA PETROLUL PLOIEŞTI (neutru, 32)

publicat la: 27 octombrie 2012, de Administrator

Mircea Rednic a demisionat din funcţia de antrenor al Petrolului Ploieşti, vineri, după victoria din deplasare cu FC Braşov, scor 1-0, în etapa a 13-a a Ligii I. Rednic va semna cu echipa belgiană Standard Liege, la care a activat şi ca jucător. Declaraţia finanţatorului „găzarilor”, Florian Walter.

Rednic a venit la Petrolul Ploieşti la începutul acestui sezon şi a avut ca obiectiv calificarea echipei într-o cupă europeană. „Puriul” a lăsat echipa pe locul cinci după 13 etape, cu 22 de puncte. Rednic a jucat la Standard în perioada 1991-1996 (câştigând o Cupă şi terminând de două ori pe locul secund) şi a mai fost în negocieri cu echipa nelgiană în trecut.

  1. 5)Golul cu care Grozav l-a convins pe Becali să-l dorească la Steaua – VIDEO (pozitiv, 32)

publicat la: 27 octombrie 2012, de Administrator

tacantul Petrolului, Gicu Grozav, a înscris golul victoriei în meciul de aseară, cu FC Braşov, printr-o execuţie de excepţie. El a  deviat cu călcâiul o centrare venită de la Adrian Cristea, portarul gazdelor neavând nicio şansă de a evita golul. VIDEO.

  1. 6)Walter confirmă demisia lui Rednic! (neutru, 32)

publicat la: 27 octombrie 2012, de Administrator

Finanţatorul Petrolului, Florian Walter, a confirmat plecarea lui Rednic la Standard Liege. Acesta caută soluţii pentru banca tehnică, deşi spune că este imposibil să numească un antrenor până la meciul cu Braşov, de marţi, din Cupa României. Walter neagă posibilitatea ca la Ploieşti să ajungă fostul antrenor al CFR Cluj, Ioan Andone. Declaraţia lui Florian Walter.

  1. 7)Poluarea din Ploieşti apare pe panou (negativ, 9)

publicat la: 27 octombrie 2012, de Roxana Tănase

 

Deşi autorităţile de mediu susţin, am putea spune cu îndârjire, că aerul din oraş nu este poluat, ei bine, în această seară, chiar panoul montat în centrul Ploieştiului atestă contrariul. Potrivit afişajului, aerul monitorizat de staţia PH1 nu era tocmai în regulă. Acelaşi lucru putea fi constatat şi pe site-ul calitateaer.ro. Pe parcursul zilei, dar şi ieri, indicatorul PM10, respectiv pulberile în suspensie, au înregistrat valori, la anumite ore, care au depăşit 50 de unităţi/ mc, valoare limită zilnică pentru protecţia sănătăţii. Dacă adăugăm că unul dintre factorii de poluare considerat periculos pentru sănătate este PM10, respectiv particulele mici de praf, pulberi care pot declanşa numeroase afecţiuni respiratorii, printre care şi astmul bronşic sau bronşita acută, probabil autorităţile de mediu ar lua mai în serios poluarea din Ploieşti.

  1. 8)Braşov-Petrolul 0-1 (pozitiv, 32)

publicat la: 26 octombrie 2012, de Administrator

Petrolul Ploieşti a reuşit, vineri seară, a doua victorie consecutivă în deplasare, învingând la limită FC Braşov. Singurul gol al meciului a fost marcat de Grozav, după o deviere din careul de 16 metri la o lovitură liberă executată de Cristea. Petroliştii au dominat clar partida, ratând mai multe ocazii de gol.

  1. 9)Posturi vacante la Primăria Ploieşti (neutru, 4, 34)

publicat la: 26 octombrie 2012, de Roxana Tănase

 

Primăria Ploieşti va scoate la concurs, în 2013, opt funcţii de conducere şi alte 18 funcţii de execuţie. Municipalitatea propune un proiect de hotărâre, care va fi dezbătut în şedinţa ordinară din 31 octombrie, prin care doreşte aprobarea planului de ocupare pentru 2013. Conform acestui proiect, la nivelul administraţiei locale, care include nu doar Primăria Ploieşti, ci şi serviciile din subordine, inclusiv Poliţia Locală, sunt vacante 65 de funcţii publice, dintre care 49 sunt funcţii de execuţie. Detalii.

 

10)Vezi live Braşov-Petrolul (diseară, ora 20:00) (neutru, 28)

publicat la: 26 octombrie 2012, de Administrator

Petrolul întâlneşte, diseară, la Braşov, una dintre echipele în revenire de formă din Liga I. Partida va începe la ora 20:00 şi va fi transmisă de Dolcesport 

11)Petroliştii, optimişti înaintea dublei cu Braşovul (neutru, 32)

publicat la: 26 octombrie 2012, de Administrator

„Galben-albaştrii” şi+au mutat cartierul general la Braşov, acolo unde vor susţine două meciuri în perioada imediat următoare. Primul se va desfăşura astăzi, de la ora 20.00, în cadrul etapei a XIII-a a Ligii I, iar cel de-al doilea marţi, de la ora 18.45, în „optimile” Cupei României. Declaraţii Mircea Rednic şi Mircea Bornescu. Alte amănunte despre lotul echipei.

12)Doi jucători noi în lotul Petrolului Ploieşti (neutru, 32)

publicat la: 26 octombrie 2012, de Administrator

 

FC Petrolul Ploieşti şi-a prezentat ,oficial, ultimele două achiziţii, brazilianul Carlos Cesar dos Santos Cesinha (32 ani) şi italianul Stefano Avogadri (27 ani). Ambii au semnat înţelegeri valabile până la finalul actualului campionat. Detalii despre cei doi noi jucători.

 

 

 

 

 

  • PH-ON
  1. 1)WALTER MIZEZĂ PE CUPLUL DE ANTRENORI CONTRA-ROŞU (neutru, 32)

Data publicării: 28 octombrie 2012 | Ora: 12:09 pm | Scrisa de Vlad Dumitrescu

 

Patronul Florian Walter s-a mişcat însă repede şi, aseară, oficialul a intervenit la DolceSport, unde a lansat doua nume-şoc pentru banca tehnică: Cosmin Contra (36 de ani) şi Laurenţiu Roşu (37 de ani). Declaraţiile lui Walter şi background-ul profesional, a lui Contra şi a lui Roşu.

 

  1. 2)REDNIC A PLECAT LA STANDARD LIEGE! (neutru, 32)

Data publicării: 27 octombrie 2012 | Ora: 10:29 am, | Scrisa de phon

 

Chiar dacă a câștigat la Brașov, antrenorul Petrolului Mircea Rednic și-a depus demisia. Inițial, Florian Walter nici nu a vrut să audă de așa ceva, dar după o discuție cu antrenorul a început căutările pentru un nou antrenor. Declaraţia finanţatorului Florian Walter.

 

  1. 3)EXCLUSIV! BĂDESCU PUNCTEAZĂ: SPITAL DE PEDIATRIE ÎN PLOIEŞTI! (pozitiv, 1, 4, 12)

Data publicării: 26 octombrie 2012 | Ora: 11:19 am, | Scrisa de Vlad Dumitrescu

Din informaţiile pe care le are organul media, în şedinţa Consiliului Local Ploieşti, care va avea loc în data de 30 octombrie, primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, va fi mandatat să demareze discuţiile cu reprezentanţii OMV Petrom, în vederea preluării cu titlu gratuit a clădirii aflate în centrul oraşului, vis-a-vis de Catedrală. Imobilul ar urma să fie transformat într-un nou spital de pediatrie.Găsirea unei soluţii pentru noul spital de pediatrie reprezintă o promisiune mai veche a primarului Iulian Bădescu, încă din perioada campaniei electorale. Din fericire pentru prahoveni în fruntea OMV se află o ploieşteancă, Mariana Gheorghe, C.E.O al companiei. În cazul în care iniţiativa primarului Iulian Bădescu va avea succes, ar fi primul gest major pe care o companie multinaţională îl face pentru cetăţeni.

  1. 4)SONDAJE DE OPINIE FALSE ÎN PLOIEŞTI! CINE LE FACE? (neutru, 34, 26, 29)

Data publicării: 26 octombrie 2012 | Ora: 11:37 am, | Scrisa de phon

 

Primăria municipiului Ploieşti anunta cetăţenii ca nu efectueaza nici un fel de sondaje de opinie in aceasta perioada. In urma sesizarilor venite din partea mass-media reprezentanţii Primariei Ploieşti au fost informaţi ca sunt persoane care se pretind a fi reprezentantii primăriei pentru realizarea unor sondaje cu privire la alegerile din 9 decembrie.

Primaria Municipiului Ploiesti precizează că nu are parteneriat cu nici un ONG si nici nu a autorizat pe cineva pentru efectuarea unor sondaje de opinie in numele municipalitatii.

Avand in vedere aceste lucruri Primaria Municipiului Ploiesti a sesizat Politia Locala si Inspectoratul Judetean de Politie Prahova pentru a lua masurile necesare.

  • PHONLINE
  1. 1)Primaria Ploiesti incepe negocierile cu OMV pentru a transforma sediul Petrom in spital de copii (pozitiv, 1, 12, 16)

Scris de  Alex Calinoiu, Duminica, 28 Octombrie 2012 23:24

 

Autorităţile au început demersurile oficiale pentru preluarea spaţiului. Pe ordinea de zi a următoarei şedinţa de Consiliu Local, programată pe 31 octombrie, se află un proiect de hotărâre care vizează demararea negocierilor cu OMV Petrom pentru preluarea clădirii.

 Conform proiectului, primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, urmează să fie împuternicit să negocieze cu partea austriacă. Dacă aleşii locali votează favorabil, discuţiile cu reprezentanţii OMV Petrom pot începe încă din primele zile ale lunii noiembrie. Sediul Petrom situat peste drum de Catedrala Sf. Ioan urmează să fie transformat în spital de copii, una dintre condiţiile impuse de partea austriacă fiind ca destinaţia clădirii să nu fie modificată.

  1. 2)Despartire de Mircea Rednic, negocieri cu Cosmin Contra (neutru, 32)

Scris de  Ana-Maria Stanescu, Duminica, 28 Octombrie 2012 13:15

 

Oficialii „galben-albaştrilor” au demarat tratativele cu Cosmin Contra, fostul mare internaţional fiind aşteptat să sosească, mâine seară, în România, pentru finalizarea negocierilor, urmând ca, de luni, să preia conducerea tehnică a echipei.  În vârstă de 36 de ani, Ca antrenor, Contra a mai pregătit, în România, pe FC Timişoara, iar în ultima perioadă s-a aflat pe pe banca tehnică a formaţiei spaniole Fuenlabrada.

 

  1. 3)Mircea Rednic a demisionat de la Petrolul Ploiesti (neutru, 32)

Scris de  Alex Calinoiu, Sambata, 27 Octombrie 2012 15:09

 

Antrenorul Mircea Rednic a demisionat, vineri seară, de la Petrolul Ploieşti. Contestat de fani în ultimele săptămâni din cauza jocului neconvingător al echipei şi a folosirii unor jucători care n-au fost tocmai motivaţi, Rednic a ales să plece cât e pe val, anunţându-şi decizia imediat după meciul câştigat de „lupii galbeni”, cu scorul de 1-0, la FC Braşov.

FC Braşov – FC Petrolul Ploieşti 0-1 (0-0) – caseta tehnică a meciului.

 

  1. 4)Firma Rosal, a lui Silviu Prigoana, isi extinde afacerile in afara tarii (neutru, 7)

Scris de  Alex Calinoiu, Vineri, 26 Octombrie 2012 15:02

Grupul Rosal, care asigură servicii de salubritate în mai multe oraşe mari din ţară, printre care şi Ploieştiul, îşi va extinde activitatea şi în afara graniţelor României. Compania, la care deputatul Silviu Prigoană (foto: prigoana.ro) este unul dintre asociaţi, are deja o firmă-soră în Serbia, iar acum s-a orientat spre nord. Detalii.

  1. 5)Vezi programul interventiilor Dalkia, Apa Nova si Distrigaz de astazi, 26 octombrie (neutru, 10, 5, 6)

Scris de  Ana-Maria Stanescu, Vineri, 26 Octombrie 2012 12:27

Intervenții la rețelele edilitare solicitate de deținătorii de rețele și aprobate de Serviciul Dezvoltare Căi Rutiere și Rețele Edilitare din cadrul Direcției Tehnic Investiții. Lista lucrărilor care se vor executa şi locaţiile acestora.

  1. 6)Programul lucrarilor administrative din Ploiesti, astazi, 26 octombrie (neutru, 10, 13)

Scris de  Ana-Maria Stanescu, Vineri, 26 Octombrie 2012 11:46

 

Lucrările care se execută azi, locaţii şi tipul lucrărilor

 

  1. 7)Sondaje false in Ploiesti, pe tema alegerilor din 9 decembrie. Ai patit-o si tu? (neutru, 34, 26, 29)

Scris de  Ana-Maria Stanescu, Vineri, 26 Octombrie 2012 11:29

 

In urma sesizarilor venite din partea mass-media am fost informati ca sunt persoane care se pretind a fi reprezentantii primariei pentru realizarea unor sondaje cu privire la alegerile din 9 decembrie.  Facem precizarea ca Primaria Municipiului Ploiesti nu are parteneriat cu nici un ONG si nici nu a autorizat pe cineva pentru efectuarea unor sondaje de opinie in numele municipalitatii.

 Avand in vedere aceste lucruri Primaria Municipiului Ploiesti a sesizat Politia Locala si Inspectoratul Judetean de Politie Prahova pentru a lua masurile necesare.

  1. 8)INTERVIU – Cristi Toader, directorul Poliţiei Locale Ploieşti: ”Trebuie ca prezenţa noastră în stradă să fie mai vizibilă şi mai eficientă” (neutru, 29)

Scris de  Administrator, Vineri, 26 Octombrie 2012 11:20

 

Interviu format din 10 întrebări la care directorul Poliţiei Locale răspunde într-o manieră lămuritoare.

  • PRAHOVA
  1. 1)Cafeneaua din… tramvai s-a inchis! (neutru, 17, 23)

A.M., Luni, 29 octombrie 2012

In urma cu cateva zile, vagonul de tramvai din anii ’30 care s-a aflat, timp de doi ani in centrul Ploiestiului a fost ridicat de o echipa de muncitori si dus in depoul Regiei Autonome de Transport Public. Firma care a utilizat spatiul ultracentral in scop comercial – Terra Verde SRL – a incheiat un contract cu Primaria Ploiesti, iar in schimbul atribuirii spatiului respectiv, agentul economic s-a angajat sa asigure pachete cu hrana pentru 200 de persoane cu venituri materiale reduse, conditie care a fost si respectata de acesta. Contractul a fost reziliat la cererea societatii comerciale, iar cafeneaua a inceput sa fie demontata. Un alt vagon al unui tramvai de epoca fusese amplasat, acum cativa ani, in Parcul „Mihai Viteazul” din municipiu. Reprezentantii RATP au decis sa-l duca, insa, in depou, in primavara acestui an, dupa ce a fost vandalizat si a ramas fara geamuri.

  1. 2)In sfarsit… (pozitiv, 32)

Marian DIMA, Luni, 29 octombrie 2012

Cronica pe larg a meciului Braşov – Petrolul – 0-1.

  1. 3)Misiune imposibila – 2 (neutru, 32)

Marian DIMA, Luni, 29 octombrie 2012

CSM Ploiesti va juca, in aceasta seara, in devans pentru etapa a VII-a, la Plopeni cu campioana absoluta a handbalului romanesc din ultimii ani – Oltchim Rm. Valcea. Este lesne de dedus care este sansa unei echipe care are de abia un punct in primul esalon romanesc impotriva unei formatii care-si propune sa castige Champions League…
Dupa debutul pe banca tehnica a CSM-ului, petrecut la Brasov, contra Marianei Tarca, runda trecuta, soldat cu un esec „in limite”, pentru Simona Gogarla urmeaza un al doilea joc „cu sansa a … treia”, dupa care vor incepe cu adevarat meciurile in care este obligatorie acumularea de puncte, pentru a urca in clasament, spre obiectivul propus – anume jumatatea ierarhiei.

  1. 4)Rednic la Liege, Contra face astazi primul antrenament la Petrolul ! (neutru, 32)

Marian DIMA, Luni, 29 octombrie 2012

Vineri seara, imediat dupa victoria de la Brasov, a treia la rand pentru Petrolul, la echipa ploiesteana a explodat “bomba”: Mircea Rednic a primit telefon de la Liege pentru a antrena prim-divizionara belgiana Standard si, tinand cont ca familia acestuia este stabilita acolo, a acceptat sa preia una dintre gruparile de traditie ale fotbalului belgian. Demersul “Puriului” i-a luat prin surprindere pe sefii Petrolului, care au recunoscut ca nu se asteptau la asa ceva. Imediat au inceput tatonarile normale pentru gasirea unui inlocuitor, variantele “oficiale” (pentru ca au circulat si foarte multe zvonuri despre antrenori care s-au autopropus la Petrolul), fiind insa doar doua – Cosmin Contra, fostul tehnician de la Timisoara, aflat acum in Spania, la Fuelanbrada, in Liga a III-a si “elvetianul” Adrian Ursea, fosta glorie petrolista care a antrenat la un moment dat pe Laussane. Pana la urma s-a mers pe varianta Contra, “Gurita” fiind asteptat astazi sa conduca primul antrenament, la Brasov. Contra va fi ajutat, la Petrolul, de fostul sau coleg de Nationala, Laurentiu Rosu. Detalii.

  1. 5)”Lupii”, atacati cu pietre (neutru, 32)

Marian DIMA, Luni, 29 octombrie 2012

Petrolul a ramas nu numai fara antrenor, dupa meciul de la Brasov de vineri seara, ci si fara… un geam la autocar, care trebuie inlocuit! La finalul partidei cu
FC Brasov, castigata cu 1-0, autocarul „Volvo” al galben-albastrilor a fost „bombardat” cu pietre de fanii echipei gazda, pe drumul dintre stadion si hotelul unde ploiestenii urmau sa se cazeze. Astfel, unul dintre bolovanii aruncati la „adapostul noptii” spre masina au gaurit un geam, partea buna a intamplarii fiind ca niciun jucator nu a fost ranit de cioburile sarite.

  1. 6)TIME AUT – Victorie si… de la capat (neutru, 32)

Marian DIMA, Luni, 29 octombrie 2012

Cand, in sfarsit, Petrolul incepea sa arate ca o echipa de Cupe Europene, cand – in sfarsit, Grozav si Adrian Cristea au jucat aproape de valoarea lor, cand, in fine, s-au legat 3 victorii consecutive pentru “gazari”, Petrolul trebuie sa o ia de la capat! Succesul cu FC Brasov a fost ultimul cu Mircea Rednic pe banca. Antrenor apreciat de unii, contestat de altii, Rednic a ales, premeditat sau nu, momentul ideal cand sa plece, raportandu-ne la perioada petrecuta la Ploiesti. Ideal pentru el, nu pentru club, care a ramas, vineri noapte, in “fundu gol”, cum se spune!

DIN CULISE (neutru, 32)

Luni, 29 octombrie 2012

Plecarea lui Mircea Rednic de la Petrolul Ploiesti, in Belgia, i-a intristat mai ales pe cei din curtea arenei „Ilie Oana”! La fel ca si la Astra, „Puriul” nu se uita la bani cand venea vorba despre premieri si fiecare salariat primea „bonus” de la acesta cateva sute de lei, din cand in cand, „la bucurie”, lucru care l-a facut pe acesta foarte respectat printre „muncitori”.

 

  1. 7)UPDATE: Petrolul si-a gasit antrenor! Cosmin Contra e aproape de a semna cu ploiestenii! (neutru, 32)

Sambata, 27 octombrie 2012

Fostul internaţional Cosmin Contra se află în tratative avansate cu conducerea Petrolului, informează site-ul www.fairplaydeprahova.ro Ultima dată în liga a III-a spaniolă, la Fuenlabrada, cel poreclit “Guriţă” va fi asistat pe banca tehnică a ploieştenilor de Laurenţiu Roşu. Contra(37 de ani) a evoluat de-a lungul carierei pentru Dinamo, Politehnica Timişoara, Deportivo Alaves, AC Milan şi Getafe, trecându-şi în palmares o finală de Cupă UEFA în 2001. Declaraţii Cosmin Contra.

  1. 8)Rednic a demisionat de la Petrolul! Pleaca la Standard Liege (neutru, 32)

Sambata, 27 octombrie 2012

Meciul cu FC Brașov a fost ultimul pentru Mircea Rednic pe banca tehnică a Petrolului. Puriul și-a prezentat demisia înaintea partidei, fiind decis să părăsească tabăra “lupilor” indiferent de rezultatul întâlnirii de vineri seară. Rednic și-a înștiințat deja jucătorii de hotărârea luată și, în această dimineață, va părăsi România cu destinația Belgia, unde va semna un contract cu Standard Liege. După 11 etape, Standard ocupă locul 8, cu 16 puncte, la 6 puncte de liderul Club Brugge, care are un meci în minus.

  1. 9)Primaria Ploiesti a sesizat Politia din cauza aparitiei unor false sondaje de opinie (neutru, 34)

Sambata, 27 octombrie 2012

Potrivit unui comunicat de presa remis redactiei, Primaria Municipiului Ploiesti anunta cetatenii ca nu efectueaza niciun fel de sondaje de opinie in aceasta perioada. “Am fost informati ca sunt persoane care se pretind a fi reprezentantii primariei pentru realizarea unor sondaje cu privire la alegerile din 9 decembrie.
Facem precizarea ca Primaria Municipiului Ploiesti nu are parteneriat cu niciun ONG si nici nu a autorizat pe cineva pentru efectuarea unor sondaje de opinie in numele municipalitatii. Avand in vedere aceste lucruri, Primaria Municipiului Ploiesti a sesizat Politia Locala si Inspectoratul Judetean de Politie Prahova pentru a lua masurile necesare”, arata reprezentantii municipalitatii.

10)Oful cetateanului – De ce acte am nevoie pentru eliberarea cartii provizorii de identitate ? (neutru, 30)

Sambata, 27 octombrie 2012

Toate actele necesare pentru btinerea cartii provizorii de identitate. Pentru eliberarea cartii de identitate trebuie sa va adresati Serviciului de Evidenta a Persoanelor din cadrul Primariei Ploiesti (Soseaua Vestului).

11)Batausii de pe platoul Halelor Centrale – din nou in fata judecatorilor (neutru, 30)

F.T., Sambata, 27 octombrie 2012

Lotul batausilor de pe platoul Halelor Centrale din Ploiesti, arestat preventiv la inceputul lunii iulie a.c., va aparea in fata magistratilor de la Tribunalul Prahova marti, 30 octombrie a.c., la unul dintre termenele de judecata stabilite de catre instanta. Detalii.

12)Fruntasi la juniori (pozitiv, 32)

Marian DIMA, Sambata, 27 octombrie 2012

La juniori A, echipele noastre sunt repartizate in seria a II-a, alaturi de alte 11 formatii din zona de est a tarii, Petrolul si Astra ocupand pozitiile 2 si 3 pe podium, intrecerea fiind dominata, pana acum, de Dinamo Onesti (grupare infiintata cu ajutorul clubului Dinamo Bucuresti, care urmareste astfel sa-si creeze pepiniere de jucatori in tara). Onesti si Petrolul sunt neinvinse pana acum, fiind clar ca intre cele doua grupari se va da lupta pentru calificare la turneul final, grupa clubului ploiestean de prim esalon fiind antrenata de Adrian Toader. În seria a II-a a juniorilor B, Petrolul este pe locul 4, tot din 13 echipe participante.

13)FC Brasov – FC Petrolul Ploiesti 0-1 (0-0) (pozitiv, 32)

Vineri, 26 octombrie 2012

Petrolul a tranşat primul episod al “dublei” cu FC Braşov, obţinând trei puncte extrem de importante, graţie golului marcat de Gicu Grozav (64). Cele două echipe se vor întâlni şi marţi, tot la Braşov, de această dată în „optimile” Cupei României. Detalii despre desfăşurarea partidei.

 

14)Mihaela Ani-Senocico face angajarea la meciul cu Ploiesti (neutru, 32)

Vineri, 26 octombrie 2012

Angajarea la meciul de duminica cu CSU Ploiesti va fi facuta de catre Mihaela Ani – Senocico, handbalista de la „U” Jolidon, echipa calificata in grupele Champions League. Meciul „U” Mobitelco BT – CSU Ploiesti se va disputa, duminica, 28 octombrie, de la ora 19.00 in Sala Sporturilor „Horia Demian”.

 

15)Primaria Ploiesti anunta cetatenii ca nu efectueaza nici un fel de sondaje de opinie (neutru, 34, 26, 29)

Vineri, 26 octombrie 2012

Primaria municipiului Ploiesti anunta cetatenii ca nu efectueaza nici un fel de sondaje de opinie in aceasta perioada. In ultimele zile, persoane care se pretind a fi reprezentantii primariei realizeaza unele sondaje cu privire la alegerile din 9 decembrie.
Primaria Municipiului Ploiesti precizeaza ca nu are parteneriat cu nici un ONG si nici nu a autorizat pe cineva pentru efectuarea unor sondaje de opinie in numele municipalitatii. Avand in vedere aceste lucruri Primaria Municipiului Ploiesti a sesizat Politia Locala si Inspectoratul Judetean de Politie Prahova pentru a lua masurile necesare.

 

  • TELEGRAFUL DE PRAHOVA
  1. 1)Ora de istorie (pozitiv, 32, 22)

publicat la: 29 octombrie 2012, de Diana Grecu

 

Cei mai mici petrolişti au avut lecţie deschisă la… istoria clubului. Grupa 2003 a Centrului de Copii şi Juniori Petrolul Ploieşti, antrenată de Marius Manolache, a luat cunoştinţă de trecutul glorios al găzarilor, la catedră aflându-se unul dintre componenţii generaţiei de aur a clubului, Camil Oprisan. Detalii.

 

  1. 2)Rednic a plecat pe Şest…Vine Cosmin Contra! (neutru, 32)

publicat la: 28 octombrie 2012, de Ciprian RADU

 

Conducerea Petrolului s-a repliat repede după demisia lui Rednic şi a anunţat deja numele celui cu care negociază pentru funcţia de antrenor: fostul internaţional Cosmin Contra, care vine şi cu un ajutor de nădejde, Laurenţiu Roşu. Declaraţia lui Contra. Alte detalii.

  1. 3)Rednic la Standard Liege: Sunt belgian, Liege e a doua casă pentru mine (neutru, 32)

publicat la: 28 octombrie 2012, de Administrator

 

Tehnicianul Mircea Rednic a fost prezentat oficial, duminică, la Standard Liege, el declarând că are o datorie faţă de acest club, la care a evoluat timp de cinci ani, şi că oraşul Liege este pentru el ca a doua casă, informează rtbf.be. Declaraţiile lui Rednic după instalarea la noul club.

 

  1. 4)Rednic pleacă de la Petrolul (neutru, 32)

publicat la: 27 octombrie 2012, de Administrator

 

Florian Walter, patronul echipei ploieștene, a anunțat că antrenorul Mircea Rednic nu va mai sta pe banca „găzarilor”. Destinația sa următoare va fi Belgia, acolo unde s-a stabilit cu familia sa. Mircea Rednic se desparte de echipa de fotbal Petrolul Ploiești după doar 13 etape scurse din actualul sezon din Liga I. Declara

Ia lui Florian Walter.

  • TELEGRAMA
  1. 1)Ultimul cadou Grozav pentru Rednic: FC Braşov – Petrolul Ploieşti 0-1 (0-0) (pozitiv, 32)

Cristian ANGHELESCU, Sunday, 28 October 2012 11:34

 

Cronica meciului, relatarea demisiei antrenorului Rednic, numirii lui Contra şi a lui Laurenţiu Roşu la conducerea echipei. Relatarea faptului că autocarul Petrolului a fost atacat cu pietre de huligani şi caseta tehnică a meciului disputat vineri seara de ploieşteni.

 

  1. 2)Cine sunt mincinoşii care fac sondaje electorale false prin Ploieşti? (neutru, 34, 26, 29)

Friday, 26 October 2012 12:15

 

Primaria Ploieşti  a sesizat Poliţia Localã şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie dupã ce a primit sesizãri din partea mass-media cã sunt persoane care, pretinzând cã sunt reprezentanţi ai municipalitãţii, efectueazã sondaje cu privire la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Printr-un comunicat remis în cursul zilei de astãzi, reprezentanţii administraţiei locale anunţã cã Primãria Ploieşti nu a încheiat parteneriat cu niciun ONG şi nici nu a autorizat pe cineva pentru efectuarea unor sondaje de opinie în numele municipalitãţii.

  1. 3)Petrolul Ploieşti, cinci zile la munte (neutru, 32)

Ionel LUŢAN, Thursday, 25 October 2012 16:49

 

Mircea Rednic a convocat 24 de jucători pentru cele două meciuri cu FC Braşov programate în decurs de cinci zile în oraşul de sub Tâmpa. Prezentarea conferinţei de presă susţinută de reprezentanţii clubului şi noutăţi despre echipă. Cu ocazia conferinţei de presă organizate înaintea celor două partide cu FC Braşov, prima în campionat, astăzi, iar cealaltă în Cupă, marţi, Mircea Rednic i-a prezentat şi pe cei mai noi jucători ai echipei sale. Stefano Avogadri şi Cesinha au şi fost incluşi în lotul de 24 care a plecat, ieri după amiază, la Braşov, cei doi putând să îşi facă chiar debutul oficial. În primul meci ei nu intră în calcule, dar în cel de Cupă ar putea apărea pe teren.