Ineficacitate totală a Petrolului în primul stagiu de la Lara: eșec și al treilea meci fără gol marcat!

Redactia -

Ineficacitate totală a Petrolului în primul stagiu de la Lara: eșec și al treilea meci fără gol marcat!

UPDATE. Înregistarea meciului Podbeskizdzie Bielsko-Biala – Petrolul Ploiești poate fi urmărită dând click pe https://www.youtube.com/watch?v=tOZPIANcUHs

Cu două zile înainte de a se pune punct primului stagiu de pregătire și jocuri-test de la Lara, Petrolul Ploiești a disputat ultimul meci amical – cel contra polonezilor de la TS Podbeskidzie Bielsko-Biala, ocupanta locului 8 la jumătatea întrecerilor din prima ligă din țara lor. Veniți după un eșec în partida de debut din Antalya, 0-1 cu Neftci Baku (a treia poziție a turului, în cel dintâi eșalon din Azerbaidjan), și o remiză albă, 0-0 cu Guanghzou R&F, clasată pe același loc ca și trupa de la Ploiești în Superliga Chinei, „lupii” au dorit să înregsitreze și o victorie înainte de revenirea acasă pentru o mini-vacanță de două zile, sâmbătă și duminică, 31 ianuarie, respectiv 1 februarie 2014. Dar, de la dorință și până la putință a fost drum prea lung, așa că nici măcar un rezultat de egalitate nu s-a putut obține pe unul dintre ternurile de la complexul Titanic Beach. TS Podbeskidzie, echipa cu un nume greu de pronunțat la noi, s-a impus, la fel ca și Neftci, cu scorul de 1-0 (1-0). În minutul 40, unul dintre fundașii centrali polonezi a trimis o minge lungă, în adânciime, la seminălțime, iar – beneficiind de o viteză superioară căpitanului Petrolului, Geraldo – Malinowski l-a depășit pe portughez și, profitând și că Satli (foto jos, în echipament galben-albastru; www.tspodbeskidfzie.pl) a „strâns” târziu, a profitat de ocazie driblându-l lejer pe Bolboașă, ieșit dintre buturi spre marginea careului mare, a trimis, apoi, mingea în poartă goală. A fost singura reușită a testului, ploieștenii regretând că, în două situații bune de a marca, tinerii Mareș (32) și Chiriță (48) au avut ghinionul de a fi țintit barele porții portarului slovac Michal Peșkovici! Petroliștii au mai avut însă și alte ocazii de a înscrie, dar au terminat nu numai această partidă, ci și pe celelalte două, fără satisfacția, chiar și platonică, a golului! Astafei (15), Mustivar (33), Satli (49) și N’Koyi (70) au fost alți găzari care mai puteau schimba, astăzi, cifra 0 de pe coloana reușitelor din acest stagiu. Pe de altă parte, și polonezii au avut bune oportunități, atât înainate de golul lui Malinowski, cât și după acesta, însă nu au mai putut să se și desprindă tabelă. Alcptutiă din jucători înalți și puternici, trupa de la Bielsko-Biala a jucat adesea la limita regulamentului, Geraldo (foto sus, în stânga; www.tspodbeskidfzie.pl), mai ales el, Satli, Chiriță și Pablo de Lucas simțind pe propria piele intervențiile dure ale adversarilor. De altfel, căpitanul Petrolului, accidentat la cap după un duel aerian, a trebuit să stea în afara terenului patru minute, pentru a fi bandajat, ducând apoi, însă, jocul până la final, cu un… turban! A mai fost, la un moment dat, și un meleu, însă spiritele s-au calmat destul de repede.

2Mircea Rednic, adeptul sistemului 1-4-2-4, pe care anunțase că-l va pune în practică în Turcia, a trecut, în ultimele două confruntări, la 1-4-1-4-1, începând duelul de miercuri cu următorul „11” și făcând mai multe schimbări pe parcursul întâlnirii: Bolboașă (61 – Pecanha) – Peteleu (46 – Alcenat), Geraldo (cpt), Satli, Beța – Mustivar (46 – I. Filip) – Astafei (66 – Teixeira), L. Marinescu (66 – Pablo de Lucas), Gallegos (46 – Nepomuceno), Mareș (51 – N’Koyi) – Pastorini (46 – Al. Chiriță). Au lipsit portarul Cobrea și jucătorii de câmp Ipsa, Tamuz și puștiul de nici 14 ani Iulian Ilie, cel care nu a bifat niciun minut de joc în acest stagiu. În ceea ce-l privește pe golgheterul Petrolului, internaționalul iasrelian de origine nigeriană Toto Tamuz a fost anunțat de un club turc din Superligă, Konyaspor, cel la care sunt legitimați și internaționalii români Ciprian Marica și Gabriel Torje, drept viitoare achiziție, avânsându-se chiar și ora 15.00, pentru semnarea contractului! Se spune că în joc ar fi o sumă cuprinsă între 800.000 și 1.000.000 de euro, în condițiile în care, scrie www.sportnews.ro, cota jucătorului de pe siteul german transfermarkt.de este de 2,2 milioane de euro. Tehnicianul „lupilor” a anunțat, pe www.fcpetrolul.ro, că – în eventualitatea în care vor mai pleca fotbaliști de la Petrolul – în locul lor vor fi aduși alții, de aceeași valoare. Rămâne de văzut cine îl va substitui pe Tamuz, dacă informația  oferită de Konyaspor are acoperire, și mai ales când. Dar, de ultima oră, se spune că atacantul „lupilor” ar fi cerut un salariu prea mare și că oficialii lui Konya se cam codesc să i-l ofere, ca lși suma minimă de transfer solicitată de clubul vânzător! Ploieștenii vor reveni acasă vineri seară, vor avea liber până luni, 2 februarie, atunci când vor zbura din nou spre Antalya, via Istanbul, drumul spre Lara, la „Royal Holiday Palace”, un complex de 5 stele, urmând a fi făcut cu autocarul.