Informarea Prefecturii privind epidemia Covid 19 în judeţul Prahova – 18 iunie

Daniel Dimache -

Informarea Prefecturii privind epidemia Covid 19 în judeţul Prahova – 18 iunie

La nivelul județului Prahova, în data de 18 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1391 de persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore au ieșit de sub această măsură 82 de persoane și au intrat alte 229. În carantină instituționalizată se află 25 de cetățeni.

 

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 188 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, iar dintre acestea șapte au decedat și 103 au fost declarate vindicate și externate

Dintre pacienții confirmați cu COVID-19, trei sunt internați la ATI.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța public și alte misiuni impuse de contextul actual.

Astfel, pe parcursul zilei de 17 iunie 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost legitimate 86 de personae și oprite în trafic 37 autoturisme. De asemenea, au fost effectuate verificări la 1452 de personae dintre cele care se aflau în izolare la domiciliu.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 85 sancțiuni, în valoare de 42200 lei.

 

Documentele oficiale emise la nivel național în contextual pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea Hotărâri și legislație.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în material prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA

18 IUNIE 2020