Informarea Prefecturii privind epidemia Covid19 în Prahova – 6 iunie

Daniel Dimache -

Informarea Prefecturii privind epidemia Covid19 în Prahova – 6 iunie

La nivelul județului Prahova, îndata de 06 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1036 depersoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub această măsură și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit 136 persoane și au intrat alte 93. În carantină instituționalizată se află 35 de  persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, dintre cele 120 de persoane confirmare cu noul coronavirus, șase au decedat, 77 au fost declarate vindecate șiexternate. La secțiile de Terapie Intensivă se află două persoane confirmate cu COVID-19. Ambele sunt în stare gravă, fiind ventilate mecanic.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI)au continuat acțiunileprivind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Astfel, pe parcursul zilei de 05 iunie 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost legitimate peste 700 de persoane și oprite în trafic aproape 400 de autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări și la peste 1600 de persoane dintre cele care se aflau  în izolare la domiciliu.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 241 de sancțiuni, în valoare de peste 55.000 lei.

Tot în urma verificărilor de ieri, oamenii legii au întocmit și un dosar de cercetare penală pentru încălcarea prevederilor Legii 84/1998 privind mărcile și indicațiile georgafice.       

Prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu, face apel către cetățeni să respecte toate normele privind prevenirea infectării cu noul coronavirus. Chiar dacă este primul week-end în care se poate circula liber și foarte multe persoane sunt dornice de a ieși din case, nu trebuie să uite să respecte cu mare strictețe regulile de igienă, de distanțare fizică și de purtatul măștii de protecție în spațiile publice închise.

 

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA

06 IUNIE 2020