Informarea Prefecturii prvind epidemia Covid19 în judeţul Prahova – 2 iunie

Daniel Dimache -

Informarea Prefecturii prvind epidemia Covid19 în judeţul Prahova – 2 iunie

La nivelul județului Prahova, în data de 02 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1380 de personae aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit 122 și au intrat alte 174. În carantină instituționalizată se mai află 29 de persoane.

 

De la începutul epidemiei și până în prezent, în Prahova, au fost realizate 3870 de teste, iar 114 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus. Dintrea cestea, șase au decedat, 72 au fost declarate vindicate și externate. În prezent, la nivelul județului, la Terapie Intensivă se află internați trei pacienți, confirmați cu COVID-19.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța public și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de starea de alertă. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenție conomici.

Astfel, pe parcursul zilei de 01 unie 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost legitimate aproape 300 de personae și oprite în traffic aproape 200 de autoturisme. De asemenea, au fost verificate 1700 de personae dintre cele aflate în izolare la domiciliu.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 113 sancțiuni, în valoare de aproape 42000 lei. 

A fost deschis și un dosar de cercetare penală pentru o persoană ca urmare a încălcării prevederilor art.352 privind Zădărnicirea combaterii bolilor.

 

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA

02 IUNIE 2020