Gazeta de Prahova

Informaţii despre traficul pe DN1 şi şoselele principale ale judeţului

Știri

Daniel Dimache

Miercuri, 2 ianuarie, cei mai mulţi dintre turişti se întorc din vacanţa de Anul Nou petrecută pe Valea Prahovei şi, ca de obicei, pe DN1 traficul este infernal, în staţiunile montane Sinaia, Buşteni, Azuga către Bucureşti. S-a format o coloană de autovehicule în mişcare, pe Valea Prahovei. La orele amiezii, se înregistrează un trafic foarte intens pe sensul către București, coloana circulă cu 30 – 40 km/h. 

Semn că vacanţa continuă pentru destui turişti, pe Valea Prahovei, pe DN 1 în zona montană, traficul s-a intensificat în ambele direcţii. S-au format coloane de autovehicule, de la km 99 până în Comarnic, de la km 119 Sinaia până la Busteni km 131, dar şi de la Predeal km 147 până în Buşteni km 132. Poliţia rutieră acționează pentru fluidizare.

În jurul orei 11.00, traficul la coborâre pe sensul către Bucureşti a fost deviat, timp de aproape o oră, prin staţiunea Sinaia, din cauza unui accident rutier pe DN1, Centura Sinaia, cu trei autoturisme implicate. Din primele cercetări, cauza ar fi intrarea unui autoturism pe contrasens. În urma impactului, două persoane acuzau dureri şi au fost transportate la spital.

Din informaţiile IPJ Prahova, starea principalelor căi rutiere din judeţ este următoarea:

DN1 KM 39-138, fără precipitații, carosabil negru umed.
DN1A KM110, fără precipitații, carosabil parțial umed. DN1A Cheia ninge usor, carosabil negru umed, se acționează cu material antiderapant, trafic redus.
DN1B fără precipitații, carosabil negru uscat, trafic redus.

Foto: DN1, Km 126, Gura Pădurii

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline