Gazeta de Prahova

Informaţii importante pentru suporterii care vor asista la meciul România – Kazahstan de pe stadionul „Ilie Oană”

Fără categorie

Redactia

Cu ocazia partidei de fotbal dintre reprezentativele ROMÂNIEI şi KAZAHSTANULUI, care se va disputa joi, 05 octombrie a.c., începând cu ora 21.45, pe stadionul Ilie Oană din Municipiul Ploiești, jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Matei Basarab” Ploiești în cooperare cu celelalte structuri abilitate, vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică pentru buna desfăşurare a acestei competiţii sportive internaţionale, deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor, precum şi pentru menţinerea unui climat de siguranţă la nivelul Municipiului Ploiești.

         Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a jocului sportiv, peste 300 de jandarmi vor acţiona la nivelul județului pentru asigurarea ordinii publice în imediata apropiere a stadionului, precum şi pe traseele de deplasare ale suporterilor şi pentru prevenirea apariţiei unor incidente violente de natură să afecteze climatul de ordine şi siguranţă publică.

         Jandarmi din cadrul echipelor de dialog, vorbitori de limba engleză, vor participa la această misiune cu scopul de a asigura o bună relaţionare cu suporterii echipei oaspete.

  În conformitate cu Legea 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează de către cei peste 300 de agenţi ai societăţii de pază şi protecţie, contractată de organizator. Conform art. 14 din legea 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, anterior permiterii accesului în incinta arenei sportive, participanţii la acest eveniment vor fi supuşi unui control riguros, efectuat de către firma de securitate contractată de către organizator, cu scopul evitării introducerii pe stadion a unor materiale sau obiecte ce pot pune în pericol siguranţa spectatorilor.

Din punct de vedere al desfăşurării competiţiei sportive, precizăm următoarele:

Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 19.30 doar pe bază de bilete şi invitaţii, iar pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în stadion, Jandarmeria recomandă suporterilor să vină din timp, începând cu ora deschiderii porţilor de acces;

          Pentru această partidă, Federația Română de Fotbal organizează în zona centrală a tribunei a-II-a Family Zone destinat pentru suporterii  naționalei care doresc să participe însoțiți de minori(copii sub 14 ani). Accesul în această zonă se va realiza prin intrarea din str. Mihai Bravu.

          Accesul în arena sportivă se va face astfel:

  • Latină, PCA nr.3 pentru deţinătorii de bilete în Peluza 2;
  • Mihai Bravu, PCA nr.2 prin cei 6 turnicheţi pentru deţinătorii de bilete în Tribuna 2;
  • Mihai Bravu, PCA nr.2 prin cei 2 turnicheţi pentru deţinătorii de bilete în Tribuna 2, „FAMILY ZONE”;
  • Stadionului, PCA nr.4 pentru deţinătorii de bilete în Tribuna I Vest ;
  • Stadionului, Poarta V.I.P. pentru deţinătorii de bilete la Loje şi Tribuna 0;
  • Alexandru Vlahuţă, PCA nr.5 pentru deţinătorii de bilete în Tribuna I Est;
  • Alexandru Vlahuţă, PCA nr.1 pentru deţinătorii de bilete în Peluza 1;

– Recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

– Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă. Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

Pentru a evita ambuteiajele în trafic şi disconfortul creeat prin aceasta, Jandarmeria recomandă să se folosească mijloacele de transport în comun, până în apropierea barajelor ce vor fi instituite în zona adiacentă stadionului.

Suporterii care se vor deplasa la stadion cu autoturismele trebuie să aibă în vedere faptul că în zona stadionului există posiblitatea să nu găsească locuri de parcare disponibile. În acest sens, sunt rugaţi să-şi parcheze autoturismele în spațiile amenajate în alte zone ale municipiului.

Totodată, persoanele care vor veni la stadion cu autoturismele şi fac deplasarea din alte localităţi, sunt rugate să ia în considerare posiblitatea parcării acestora în locurile special amenajate din zona centrală a orașului.

Pentru a evita producerea unor incidente nedorite, este recomandat ca în interiorul autoturismelor să nu fie lăsate la vedere bunuri de valoare.

Începând cu orele 19.00, traficul auto va fi restricționat pe străzile Stadionului, Vlahuță, Mihai Bravu, Sportului, George Topîrceanu, 1 Mai și Artei.

 Această măsură va fi aplicată atât la sosire cât și la plecarea de la stadion.

Jandarmeria asigură pe această cale opinia publică şi ploieștenii în special, că toate resursele avute la dispoziţie vor fi mobilizate, astfel încât evenimentul sportiv să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Pe această cale, forţele de ordine mulţumesc anticipat spectatorilor pentru comportamentul adecvat, entuziast şi corect de care vor da dovadă şi le urează vizionare plăcută!

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline