Informații pentru etapa a II-a de vaccinare

Daniel Dimache -

Informații pentru etapa a II-a de vaccinare

În etapa a II-a de vaccinare vor intra:
– beneficiarii din centrele de îngrijiri rezidențiale, care vor fi vaccinați de echipe mobile
– celelalte categorii de persoane: adulți cu vârsta peste 65 ani, persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă și lucrători care desfășoară activități în domenii – cheie, esențiale.
În categoria bolilor cronice se încadrează oricare dintre următoarele afecțiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA).
Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani se pot programa la vaccinarea împotriva COVID-19 utilizând oricare dintre următoarele modalități:
– prin medicii de familie;
– individual, prin intermediul platformei RoVaccinare (https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login);
– prin contul unui aparținător, prin intermediul platformei online (de pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane);
– prin structurile de asistență socială de la nivelul U.A.T.-urilor.
Persoanele adulte sub vârsta de 65 de ani, cu afecțiunile cronice menționate, se pot programa pentru vaccinare prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscriși. În cazul în care nu au acces la medicul de familie propriu, se pot programa prin următoarele modalități:
– prin intermediul oricărui alt medic de familie;
– prin call center-ul unic 021.414.44.25