Infotrafic. Cum se circulă pe cele mai importante drumuri

Redactia -

Infotrafic. Cum se circulă pe cele mai importante drumuri

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la această oră (07:00), nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naționale cu circulația oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau ca urmare a condițiilor meteorologice.

Pe majoritatea arterelor rutiere, traficul se desfășoară în condițiile unui carosabil umed, cu ploaie ușoară și vânt, iar în zona montană a județelor din lanțul Carpaților Orientali, precipitațiile sunt sub formă de ninsoare slabă, fără depuneri sau cu depuneri ușoare pe alocuri. Carosabilul este umed, curat, fără ca circulația rutieră să fie restricționată.  

Pe autostrăzile principale, respectiv A 1 București-Pitești, A 2 București-Constanța, A 3 București-Ploiești și A 4 Ovidiu-Agigea, se circulă în general pe un carosabil umed, fără precipitații sau ceață, cu vizibilitate bună, vânt și valori reduse de trafic.

Din cauza vântului puternic, au fost suspendate manevrele în toate porturile de la malul Mării Negre.

Pentru o circulație în siguranță și evitarea accidentelor rutiere, recomandăm conducătorilor auto să reducă viteza, mărind distanța de siguranță dintre autovehicule, să se asigure foarte bine înainte de schimbării benzii, să evite manevrele riscante și să nu bruscheze comenzile vehiculului!

De asemenea, pentru că vântul bate în aproape toată țara și poate provoca distrugeri, sfătuim participanții la trafic să nu oprească sau să staționeze pe marginea carosabilului, în zone cu arbori, panouri publicitare sau alte obiecte ce pot fi aduse de rafalele puternice pe autovehicule!