Infracţiuni rutiere la Vălenii de Munte, Băicoi şi Mizil

Redactia -

La data de 16.12.2013, în jurul orei 10.35, un polițist din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene, în timp ce acţiona în orașul Vălenii de Munte, a oprit un autoturism condus de un bărbat. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul orăşenesc Vălenii de Munte, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul savârăşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge.

 

La data de 16.12.2013, în jurul orei 11.10, un polițist rutier din cadrul Poliţiei Orașului Băicoi, a oprit un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii.Procedând la verificarea documentelor autovehiculului, s-a constatat că valabilitatea autorizației provizorii de circulație este expirată.În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,punerea în circulație pe drumurile publice a unui auto neînmatriculat.

 

La data de 16.12.2013, în jurul orei 15.50, polițiști din cadrul Serviciului Rutier, Biroul Drumuri Naţionale şi Europene – DN.1, în timp ce executau acţivităţi specifice de supraveghere şi control al traficului rutier, pe DN 1- Km 54, în localitatea Bărcăneşti, au oprit un autoturism condus de un bărbat, înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 86 km / h, depăşind viteza legală cu 16 km/h. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că permisul de conducere figurează ca fiind “REŢINUT’. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvarşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având permisul de conducere REŢINUT.

 

La data de 16.12.2013, în jurul orei 18.57, polițiști rutieri din cadrul Poliției Orașului Mizil, în timp ce executau serviciul de supraveghere și control al traficului rutier, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,67 MG/L alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Orășenesc Mizil, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală conform articolului 87 aliniatul 1 din O.U.G. 195/2002 Rep.privind circulația pe drumurile publice.