Infracţiuni cu prejudiciu total de 100.000.000 de lei anchetate de poliţiştii prahoveni

Redactia -

Infracţiuni cu prejudiciu total de 100.000.000 de lei anchetate de poliţiştii prahoveni

COMUNICAT

În ultima lună, în baza probatoriilor administrate și ca urmare a 59 de percheziții domiciliare efectuate, polițiștii prahoveni au reținut, în total, 33 de persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de natură judiciară. Pentru 18 dintre acestea, instanțele de judecată au emis mandate de arestare preventivă.

În cursul lunii octombrie a.c., polițiștii din structurile Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au desfășurat ample activități pentru prevenirea criminalității, acționând, totodată, cu fermitate, pentru depistarea persoanelor care comit infracțiuni și pentru luarea unor măsuri preventive față de acestea, în vederea asigurării unui climat de siguranță pentru cetățeni.

Astfel, în această perioadă, polițiștii prahoveni au efectuat 59 de percheziții domiciliare, dintre care 32 într-un dosar al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, la sediile unor agenți economici și la locuințele unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni, 23 dintre acestea fiind reținute pentru 24 de ore.

Ulterior, în baza probatoriului administrat în cauzele aflate în instrumentarea poliției, instanțele de judecată au emis, pentru 15 dintre acestea, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, celelalte fiind plasate sub control judiciar.

În total, în cursul lunii octombrie a.c., ca urmare a activităților desfășurate de polițiștii din structurile operative ale Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, aceștia au reținut 33 de persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni, dintre care, pentru 18 au fost emise mandate de arestare preventivă de către instanțele de judecată, una a fost plasată în arest la domiciliu, iar față de cinci s-a dispus măsura controlului judiciar.

Activitățile au vizat persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de natură judiciară, respectiv tâlhărie, furt, înșelăciune, cămătărie șantaj, proxenetism etc. și a unor fapte de evaziune fiscală și de spălare a banilor, prin care ar fi fost cauzat, persoanelor vătămate și bugetului de stat, un prejudiciu total de aproximativ 100.000.000 de lei. Pentru recuperarea acestuia au fost instituite măsuri asiguratorii asupra unor bunuri mobile și imobile.

Totodată, pentru depistarea celor care au comis infracțiuni, care au încălcat normele de conviețuire socială tulburând liniștea și ordinea publică, sau a celor care desfășoară activități de comerț fără respectarea prevederilor legale în domeniu, precum și pentru prevenirea accidentelor rutiere, polițiștii prahoveni au organizat 6 razii și 414 acțiuni punctuale și controale, la nivelul municipiului Ploiești și a întregului județ.

Acțiunile de combatere a infracționalității au fost susținute și prin activitățile preventive desfășurate de polițiștii prahoveni în contextul programelor inițiate la nivel național de Inspectoratul General al Poliției Române, respectiv Săptămâna prevenirii criminalității și Luna prevenirii infracționalității cibernetice.

În cadrul acestor campanii au fost organizate evenimente publice, seminarii, întâlniri, prezentări împreună cu reprezentanți din cadrul structurilor operative și al unor instituții cu atribuții în prevenirea fenomenului infracțional, urmărindu-se conștientizarea de către categoriile socio-profesionale, predispuse victimizării, a pericolelor la care se pot expune în activitatea cotidiană.

Asigurarea unui climat de siguranță și ordine publică pentru toți cetățenii și prevenirea și combaterea infracționalității constituie obiective prioritare pentru Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, astfel încât polițiștii vor continua să acționeze cu fermitate pentru a asigura respectarea legii la nivelul întregului județ și pentru tragerea la răspundere a celor care o încalcă.