Inginerul ploieştean dispărut la Istanbul a fost găsit după o lună de zile

Daniel Dimache -

Inginerul ploieştean dispărut la Istanbul a fost găsit după o lună de zile

Salvatore Popescu, inginerul ploieştean care a dispărut în urmă cu o lună din faţa palatului Topkapî din Istanbul, a fost găsit. Bărbatul este în viaţă şi a fost adus în ţară de autorităţi.

Salvatore Popescu (50 ani) a fost găsit pe străzile din Istanbul de poliţia din Turcia. Acesta este sănătos din punct de vedere fizic, el fiind adus în Bucureşti cu ajutorul reprezentanţilor Consulatului României la Istanbul şi a fost internat la un spital din Capitală pentru investigaţii. Inginerul român a dispărut la finalul lunii august din Istanbul în timp ce se afla împreună cu familia într-o excursie în capitala Turciei. Soţia acestuia a anunţat autorităţile despre dispariţia bărbatului din data de 28 august şi tot de atunci s-au făcut demersuri pentru ca românul să fie găsit. La un moment dat s-au făcut retrageri de bani de pe contul de card al celui dispărut, fapt care a dus la cele mai sumbre ipoteze, spre disperarea familiei.

Salvatore Popescu (50 de ani) a fost internat la spitalul Elias din Capitală unde este investigat din punct de vedere medical. Starea acestuia fizică este bună, susţin surse apropiate de anchetă, dar prezintă episoade de confuzie şi tulburări de memorie. Aceleaşi surse au prcizat că deocamdată nu se cunosc detalii despre traseul pe care l-a avut inginerul ploieştean şi nici unde a locuit, dat fiind starea lui de sănătate.  Salvatore Popescu a fost recunoscut pe stradă de un cetăţean turc, acesta din urmă fiind cel care a alertat autorităţile.

Comunicat M.A.E.

”Ministerul Afacerilor Externe face cunoscut că, în cursul nopţii de 25 spre 26 septembrie 2018, prin intermediul Consulatului General al României la Istanbul, s-a reuşit repatrierea cetăţeanului român care a fost dat dispărut în oraşul Istanbul la data de 30.08.2018.  Menţionăm că, între momentul sesizării dispariţiei cetăţeanului român şi cel al identificării acestuia, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Istanbul şi al Ambasadei României la Ankara, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, au întreprins o serie de demersuri specifice complexe, inclusiv în cooperare cu autorităţile locale turce.  Persoana în cauză a fost identificată de către reprezentanţii oficiului consular în cursul zilei de 25 septembrie 2018, aceasta fiind recunoscută după semnalmente de către cetăţenii turci, care au facilitat prezentarea persoanei la consulat.  Ulterior procedurilor standard de identificare şi respectiv după contactarea familiei, cetăţeanul român a beneficiat de asistenţa consulară necesară îmbarcării la bordul primei curse aeriene cu destinaţia Bucureşti, fiind condus la aeroport de către o echipă consulară mobilă din cadrul oficiului consular de la Istanbul”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat cu privire la dispariţia inginerului din Ploieşti.