Înşelăciuni pe bandă rulantă făcute de un bărbat din Pucheni

Redactia -

Înşelăciuni pe bandă rulantă făcute de un bărbat din Pucheni

În cursul zilei de marţi, ca urmare a probatoriului administrat, polițiști din cadrul Postului Comunal Puchenii Mari au reținut un tânăr de 26 de ani, din localitate, ca fiind persoana bănuită de săvârșirea a trei infracțiuni de înșelăciune, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești cu propunere legală, informează IJP Prahova. 

Din cercetările efectuate, a rezultat că, la data de 02.07.2017, acestuia i-a fost confiscată o căruță cu material lemnos de către poliție, deoarece nu i-a putut justifica proveniența. În după-amiaza aceleiași zile, tânărul i-ar fi solicitat unui consătean suma de 600 lei pentru a-și recupera materialul lemnos, angajându-se ca ulterior, să i-l ofere acestuia. După primirea sumei de bani, însă, nu i-ar fi livrat niciun transport de material lemnos și nici nu i-ar fi mai restituit banii.

La data de 15.07.2017, ar fi solicitat unei alte persoane suma de 4.222 lei pentru comercializarea unor sobe de teracotă. În final, nu ar fi respectat nici înțelegerea și nici nu ar mai fi restituit banii deja încasați.

La data de 26.07.2017, ar fi afișat la poarta domiciliului său un panou publicitar, prin care s-ar fi recomandat a fi producător de sobe de teracotă. În acest context, ar fi solicitat unui bărbat suma de 150 lei ca avans pentru o sobă. În cursul lunii august, s-ar fi deplasat la domiciliul persoanei vătămate și i-ar fi solicitat încă 500 lei, reprezentând costul materialelor de confecționare, sumă pe care a și primit-o. Ulterior, însă, persoana vătămată nu ar fi obținut nicio sobă și nici nu și-ar mai recuperat banii, se mai arată în comunicatul de presă.