Înşelătoria „accidentul” încă mai prinde la Ploieşti – Percheziţii în curs

Redactia -

Înşelătoria „accidentul” încă mai prinde la Ploieşti – Percheziţii în curs

       Polițiștii din Ploiești, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, efectuează 3 percheziții la persoane bănuite de înșelăciuni prin metoda accidentul. 4 mandate de aducere vor fi puse în executare. 

La data de 26 octombrie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova și ai Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. efectuează 3 percheziții în județele Prahova și Tulcea, la persoane bănuite de săvârșirea de înșelăciuni.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada iunie – octombrie a.c., persoanele în cauză ar fi săvârșit 9 înșelăciuni.

Acestea ar fi indus în eroare persoanele vătămate, contactându-le la telefon și spunându-le că o persoană apropiată este vinovată de producerea unui accident rutier grav.

Pentru înlăturarea consecințelor penale ale accidentului, precum și sub pretextul acoperirii costurilor medicale generate de intervenția personalului medical, victimelor le-ar fi fost solicitate diverse sume de bani ce ar fi fost ridicați de complici.

Prin activitatea infracțională, ar fi fost cauzat un prejudiciu de aproximativ 90.000 de lei.

4 mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele depistate urmând să fie conduse la audieri.

La activități participă și luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, precum și jandarmi.Acțiunea se desfășoară cu sprijinul lucrătorilor Administrației Naționale a Penitenciarelor.