Instalat nu demult la Viitorul, Mircea Rednic și-a adunat „puii” la Ovidiu. Decizia fostului antrenor al Petrolului a afectat și echipa din Ploiești, care poate rămâne fără Răzvan Matiș!

Dragos Trestioreanu -

Instalat nu demult la Viitorul, Mircea Rednic și-a adunat „puii” la Ovidiu. Decizia fostului antrenor al Petrolului a afectat și echipa din Ploiești, care poate rămâne fără Răzvan Matiș!

Alesnu demult, ca antrenor principal la Viitorul Constanța, de către Gheorghe Hagi și Gică Popescu, un fost tehnician al Petrolului, chiar în două mandate, este vorba despre Mircea Rednic, a luat decizia de a-i chema la pregătirile începute pe 28 decembrie 2020 și pe doi dintre tinerii detașați. Unul la Ploiești, la Petrolul, mai precis Răzvan Matiș (foto sus, alături de președintele executiv Costel Lazăr), iar altul – Florian Haită (foto jos, în duel cu fostul petrolist Younes Hamza), la o echipă, Turris-Oltul Turnu Măgurele, pe cale de a se retrage din Liga a II-a, ca și Fotbal Comuna Recea. Sunt „underi”, mijlocași talentați și de viitor, cel de-al doilea fiind unul dintre titularii de bază din sezonul trecut, dar s-a remarcat și în cel în curs. Nici Matiș nu a stat mai prejos, deși a jucat mai puțin decât colegul său actual de la Viitorul. Rednic, care a avut un debut mai slab la trupa de la Ovidiu, neînregistrând niciun succes după eliberarea din funcție a spaniolul Rúben de la Barrera, caută acum să evalueze jucători care au fost împrumutați la alte echipe, așa cum sunt și cei doi de mai sus. Surprinzător, cel poreclit „Puriul” nu l-a chemat la Ovidiu și pe Cosmin Tucaliuc, un alt mijlocaș „under”, care a fost detașat la SCM Gloria Buzău, încă din campionatul trecut. Toți trei sunt fotbaliști foarte buni, care au atras atenția în special divizionarelor secunde, mereu în căutare de tineri născuți în anii 2000, 2001, 2002 sau mai mici.

În eventualitatea în care Răzvan Matiș îl va mulțumi pe Mircea Rednic, ploieștenii vor pierde nu numai un „under” din lot, ci și un jucător util pe plan ofensiv. Iar Florian Haită – dacă îl va impresiona și el pe antrenor – va rămâne la Viitorul pentru returul sezonului regulat, ca și pentru play-off sau play-out. Un mic avantaj ar fi că, începând mai devreme campionatul Ligii 1, în jur de jumătatea lunii viitoare, iar Petrolul va avea primul meci oficial în intervalul 9-11 februarie, anul viitor, Rednic s-ar putea lămuri mai repede dacă va avea nevoie sau nu de Matiș și Haită. În funcție de așa ceva, el îi va putea – de ce nu? – direcționa chiar pe ambii la Petrolul. Căci, este imposibil să fi uitat de clubul găzarilor, după cele două perioade de timp petrecute pe banca „lupilor”! În caz contrar, deși împrumutat până la finele sezonului, Matiș o va părăsi pe echipa găzarilor. Tot așa cum, la cererea sa, o va face și fundașul stânga belgian Joeri Poelmans, nemulțumit că a bifat prea puține meciuri oficiale în trupa „galben-albaștrilor”!

Foto: www.fcpetrolul.ro