Întăriri și la nivel de seniori, la FC Petrolul! Au prelungit contractele, pe un sezon, fotbaliști veniți acum șase luni, respectiv un an și jumătate. Aproape de continuare este și un alt jucător sosit în iarnă!

Dragos Trestioreanu -

Întăriri și la nivel de seniori, la FC Petrolul! Au prelungit contractele, pe un sezon, fotbaliști veniți acum șase luni, respectiv un an și jumătate. Aproape de continuare este și un alt jucător sosit în iarnă!

După o perioadă foarte scurtă de vacanță și, apoi, cinci zile de antrenamente, dintre care patru în regim de semi-cantonament, ale jucătorilor de la FC Petrolul Ploiești, conducerea clubului găzarilor a făcut cunoscute pe siteul propriu încă două prelungiri de contracte, binevenite și, mai ales, așteptate de către suporterii „lupilor”. Este vorba despre fostul internațional albanez având și cetățenie bulgară Armando Vajushi, un mijlocaș de bandă cu fantezie în joc, cel care i-a lipsit mult Petrolului mai ales în play-off-ul ediției trecute, și de Cezar Lungu, prima rezervă a portarului titular din cele mai multe partide din sezonul precedent, Raul Avram.

Pe modelul deja devenit „clasic”, ambele angajamente au fost semnate pe o perioadă de un an, ca la… baschet! E bine însă și numai pentru atât, dacă s-a reușit totuși prelungirea! În condițiile în care Lungu a fost alături de lotul actual de la bun început, adică de luni, 10 august 2020, făcând – ca și restul coechipierilor – testul anti-Covid-19 la intrarea în semi-cantonament, toate fiind „negative”, Vajushi s-a alăturat efectivului „galben-albaștrilor” vineri seară, pe 14 august, după ce i-a venit și lui un rezultat identic cu al celorlalți, la testare.

O altă veste bună pentru fanii Petrolului ar putea veni luni, 17 august, atunci când există eventualitatea bifării unei alte prelungiri așteptate de contract și tot mult dorită de fani. Este vorba despre posibilitatea continuării la clubul găzarilor a unui alt remarcat pe final de play-off, spaniolul Pol Roigé Rodríguez, cel care a dat un randament superior ca al doilea vârf, cum a fost folosit de ex-secundul Cătălin Munteanu. Acesta a avut ochi mai bun decât șeful lui, Costel Enache, care îl văzuse pe jucător evoluând în banda stângă, deși fusese cel care l-a descoperit și dorit să vină la Ploiești! Unde ar juca mai bine ibericul s-a văzut, reamintesc, abia la ultimul meci din play-off, cel câștigat la Mioveni, atunci când combinațiile lui Pol cu Armando i-au încântat realmente pe suporteri! Se spunea, vineri, că ar exista cam 90% șanse ca Pol Roigé Rodríguez să își prelungească, și el, ca și Armando Vajushi, șederea la Petrolul! Dar, cine știe?, poate că mai noul președinte executiv, Costel Lazăr, o mai fi rezervat și alte surprize pentru week-end sau, cel târziu, în săptămânile de până la pornirea campionatului! 

În altă ordine de idei, s-a fixat locul și ora primului meci amical post-ediția 2019-2020 al „lupilor”, în compania unei revenite din Plopeni în Liga a III-a, denumită acum CSO, ci nu Metalul, precum altădată. Astfel, gazdă, cu porțile închise, evident, va fi arena Ilie Oană, sâmbătă, 15 august, de la 10.30, oră de matineu numai bună dacă va fi cald, printre… picăturile de ploaie anunțate, în week-end, în toată țara. De săptămâna viitoare, cu siguranță va spori numărul de jocuri-test ale Petrolului, până la data startului, pe 29 august sau 5 septembrie, la Liga 2, cu mai mult ca sigur 20 de echipe. Adică, fără, se aude, insolventa Viitorul Târgu Jiu. Se va juca un singur tur în sezonul regular, iar apoi, primele șase echipe, tur-retur într-un play-off – nota bene! – fără înjumătățire de puncte, cele de la pozițiile 7-20 urmând a fi împărțite în două serii, în play-out. Asta dacă nu cumva la FRF se va opta, până la urmă, pentru varianta care trebuia aplicată în tot sezonul trecut!

Foto: www.fcpetrolul.ro