Integralist în România – Turcia, petrolistul Ovidiu Hoban a pierdut primul meci sub tricolor

Redactia -

Integralist în România – Turcia, petrolistul Ovidiu Hoban a pierdut primul meci sub tricolor

Marți, 10 septembrie 2013, pe „Arena Națională”, din București, prima reprezentativă a României a pierdut meciul cu Turcia, scor: 0-2 (0-1), după golurile înscrise de Burak Yilmaz (minutul 22) și Mevlut Erdinc (90+4). În ciuda eșecului, formația lui Victor Pițurcă mai are șanse să ajungă la barajul de calificare la Cupa Mondială din Brazilia, de anul viitor, dacă va dispune de Andorra, în deplasare, pe 11 octomnbrie, și de Estonia, acasă, patru zile mai târziu. Dar asta numai cu condiția ca adversara de marți, care a sărit acum pe locul 3, și Ungaria, a doua poziție în prezent, după succesul cu 5-1 în dauna balticilor, să nu mai mai câștige decât maximum patru puncte în următoarele două dispute, liderul deja calificat, Olanda, având rolul de arbitru, urmând a le întâlni pe ambele contracandidate ale României la baraj.

În absența lui Alexandru Bourceanu, suspendat pentru cumul de cartonașe, închizătorul Petrolului Ploiești, Ovidiu Hoban (foto sus, în duel cu căpitanul turcilor, Arda Turan; www.prosport.ro), a fost folosit tot meciul contra turcilor, dar a ieșit în evidență doar la faza din minutul 59, atunci când – în urma unui contraatac purtat de Bogdan Stancu și Alexandru Maxim – a șutat de la 25 de metri, dar balonul a fost deviat în corner de către un adversar. În sincronul acordat postului de televiziune GSP TV, după meci, selecționrul Pițurcă s-a Savin_cu_Bute_alta_prosport.roarătat nemulțumit și de prestația echipierului ploieștenilor: „Din nou se întâmplă să jucăm la nivel înalt prima partidă, iar apoi să nu mai putem în a doua. Se vede că nu putem duce două meciuri în patru zile. Pe Pintilii nu-l vezi greşind aşa mult. Torje n-a avut suflu. Hoban a pierdut și el multe mingi. Am arătat mai bine în repriza a secundă, pentru că am făcut două schimbări. Maxim a intrat cu entuziasm, dar nu cred că erau prea utile pasele acelea cu călcâiul, la 0-1. Mă aşteptam la mai multe şi de la Adi Popa. A părut depăşit de miză şi nu înţeleg de ce. Bine, a avut o bară, dar în rest putea mult mai mult„. La meciul cu Turcia au asistat 44.357 de spectatori, printre care și primarul orașului Bușteni, Emanoil Savin, însoțit de finul său, campionul de box profesionist Lucian Bute (foto jos; www.prosport.ro).

De subliniat că partida contra echipei naționale antrenate de către Fatih Terim a fost cea de-a patra bifată de Hoban sub tricolor, dar și prima, cu el pe gazon, în care s-a înregistrat un eșec. În precedentele meciuri, toate desfășurate pe „Arena Națională”, jucătorul Petrolului împreună cu colegii lui s-au impus în dauna formației similare a statului Trinidad & Tobago, într-o confruntare amicală, apoi a remizat cu Slovacia, de asemenea într-un joc amical, și a câștigat în dauna Ungariei, în preliminariile Cupei Mondiale. În primul și ultimul duel a fost integralist, iar în celelalte a intrat pe parcurs.