Internaţionalii Petrolului vor străbate mapamondul în lung şi în lat, după meciul cu echipa lui Ionuţ Negoiţă

Redactia -

Siteul clubului găzarilor anunţă astăzi, 14 martie 2013, că mai mulţi componenţi ai lotului SC FC Petrolul Ploieşti – bolivianul Gualberto Mojica Olmos (foto stânga; www.fcpetrolul.ro), haitianul Jean Sony Alcenat, centrafricanul Manasse Ruben Enza-Yamissi (foto derapta, în duel cu jucătorul Universităţii Cluj, Viorel Dinu), azerul Elhad Naziri şi românul Gheorghe Grozav – vor onora curând convocări la echipele naţionale ale ţărilor lor, în vederea susţinerii unor meciuri oficiale sau amicale. Astfel, după partida cu Dinamo Bucureşti, din etapa a XXIII-a a campionatului Ligii I de fotbal, cei cinci fotbalişti vor părăsi, pentru aproape două săptămâni, echipa de club, plecând în cele patru zări şi urmând a reveni la Ploieşti cu doar câteva zilea înaintea confuntării, tot de pe arena Ilie Oană, împotriva campioanei en-titre, CFR Cluj.

Mojica – mai noul petrolist care a marcat un gol în succesul neaşteptat al primei reprezentative a Boliviei, scor: 4-1, în dauna celei a Uruguayului – va fi unul dintre jucătorii de bază ai lotului naţional al ţării sud-americane în disputele contra Columbiei, de la Barranquilla, de pe 22 martie, şi împotriva uneia dintre cele mai puternice reprezentative ale lumii, Argentina (La Paz, 26 martie), el fiind şi căpitanul viitoarelor gazde ale „celeştilor”. Enza-Yamissi va Manasse_Ruben_Enza-Yamissi_versus_Viorel_Dinu_in_Petrolul_-_U_Cluj_tur_2012-2013_fcpetrolul.ropleca pentru o dispută tot din preliminariile Cupei Mondiale din Brazilia – 2014, în deplasare, la Cape Town, cu Africa de Sud (23 martie), o trupă tare de pe Continentul negru. Şi un alt nou-venit, Elhad Naziri, care nu a apucat să debuteze în echipamentul galben-albastru, va apăra culorile Azerbaidjanului, în partidele cu Luxemburgul, din capitala acestei ţări, pe 22 martie, şi de acasă, de la Baku, cu Portugalia (26 martie). Tot în preliminariile Campionatului Mondial din Brazilia va combate şi Grozav, România urmând a întâlni pe teren străin Ungaria (22 martie) şi Olanda (26 martie). Doar Alcenat, cel mai bun jucător al Petrolului în primele trei etape ale Ligii I desfăşurate în acest an, va avea parte doar de un meci amical, pe care reprezentativa statului Haiti o va susţine împotriva Omanului, pe 20 martie.

Dincolo de satisfacţia de a avea cinci fotbalişti, dintr-un lot de 24, selecţionaţi la echipele naţionale, există însă şi riscul, nu numai al oboselii excesive ulterioare, ci şi al unor eventuale nedorite accidentări. Cum patru dintre cei convocaţi sunt titulari de drept, se subînţelege ce probleme ar putea avea antrenorul Cosmin Contra la partida cu echipa CFR Cluj, dacă nu cumva şi după aceasta. Dar asta e regula jocului!