Intervenţie inedită: Pompierii – chemaţi pentru a scoate din casă o femeie obeză

Redactia -

În ultimele 24 de ore echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au intervenit pentru gestionarea următoarelor evenimente:

10.08.2012, ora 03:35 – asistenţă persoana spraponderală

În municipiul Ploieşti, strada Ramurei, echipajele de pompieri au acţionat pentru transportarea unei persoane supraponderale, P. Elisabeta, de la locuinţă la ambulanţa Serviciului de Ambulanţă Judeţean Prahova.

09.08.2012, ora 23:57 – incendiu anexă gospodărească

În comuna Tinosu, sat Pisculeşti, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (grajd), proprietar G. Iulian.

Au ars: acoperişul anexei construit din lemn cu învelitoare plăci azbociment pe o suprafaţă de aproximativ 750 mp şi aproximativ 500 baloţi de paie.

Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 100.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 120.000 lei.

Cauza probabilă: trăznet.

09.08.2012, ora 19:50 – incendiu casă particulară

În localitatea Breaza, sat Pisculeşti, echipajele de pompieri au intervenit cu cinci autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară.

La sosirea echipajelor la locul intervenţiei incendiul se manifesta violent la acoperişul şi mansarda locuinţei construită din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 350 mp.

Cauza probabilă a incendiului este in curs de stabilire.

09.08.2012, ora 19:36 – asanare muniţie

În municipiul Ploieşti, strada Buna Vestire, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială pirotehnică pentru a cerceta, identifica, transporta şi depozita un cartuş de infanterie cal. 7,62 mm.

09.08.2012, intervalul 18:00-19:00 – intervenţii pentru degajare copaci

În municipiul Câmpina pe străzile Schelelor şi Bulevardul Carol I, echipajele de pompieri au acţionat pentru degajarea a doi copaci căzuţi partea carosabilă.

09.08.2012, ora 17:40 –accident rutier

Echipajele de pompieri au intervenit pe DN 1, în zona localităţii Comarnic (cartier Posada), la un accident rutier, in urma căruia o masina a derapat şi a căzut într-o prăpastie, la o diferenta de nivel de aproximativ 20m.

Echipajele de pompieri au acţionat pentru scoaterea unei victime L. Patricia în vărstă de 37 ani, găsită neîncarcerată in prăpastie, i s-a acordat primul ajutor medical de către echipajul SMURD, fiind apoi preluată de o ambulanţă a Serviciului de Ambulanţă Sinaia.

09.08.2012, ora 13:04 – incendiu vegetaţie uscată

În comuna Vadu Săpat, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată în proprietatea Consiliului Local Vadu Săpat.

A ars vegetaţiea uscată pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp.

Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii deschise.

Echipajele SMURD au intervenit în 25 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

În urma intervenţiilor echipajelor de salvatori nu s-au înregistrat victime.